Udrea: Dacă DNA nu răspunde solicitării să depun cauțiune bunurile sechestrate, voi cere audiență la Kovesi

Udrea: Dacă DNA nu răspunde solicitării să depun cauțiune bunurile sechestrate, voi cere audiență la Kovesi

Fostul ministru Elena Udrea a anunțat luni că va face o cerere de audiență la șeful DNA, Laura-Codruța Kovesi, în situația în care nu i se va răspunde solicitării de a depune drept cauțiune bunuri aflate sub sechestru. Ea a respins varianta unui împrumut pentru depunerea celor cinci milioane de lei drept cauțiune.

"Până mâine. Am făcut toate solicitările, toate contestațiile posibile, toate plângerile împotriva condițiilor controlului judiciar și așteptăm să vedem dacă instituția DNA este de acord să pun cauțiune bunurile care tot la DNA sunt sechestrate. (...) Nu, nu am varianta (împrumutului — n.r.). Vorbim de o sumă uriașă, cinci milioane de lei. Este exclus să poți împrumuta banii aceștia de la cineva. (...) Nu cred că cineva își dorește să riște să se expună pericolului de a fi căutat și arestat a doua zi ajutând-o pe Elena Udrea. Dar, în situația în care DNA nu va răspunde solicitării mele de a îmi permite, conform legii, să depun cauțiune bunuri aflate acum sub sechestru, voi face o cerere de audiență la procurorul-șef DNA, doamna Kovesi", a afirmat Udrea, la ieșirea din sediul DNA.

Ea a susținut că, după ce Parlamentul nu și-a dat avizul, se urmărește să se ceară arestarea preventivă pentru încălcarea condițiilor controlului judiciar.

Pe de altă parte, întrebată dacă are pe conștiință, ca exponent al clasei politice și al administrației, tragedia petrecută la clubul Colectiv, Udrea a răspuns: "Vă rog, nu începeți cu așa ceva. Mai rămâne să spuneți că eu sunt de vină și pentru asta. La fel de vinovați sunt cei care tolerează astfel de situații, (...) de la cei care au autorizat un astfel de loc până la cei care s-au dus și au montat artificii în localul acela. Presupun că asta s-a făcut de către 'niște specialiști'. (...) Este o tragedie, o dramă care s-a întâmplat și pentru care trebuie răspunsuri și răspunderi concrete. Cine a vizat fără să respecte legea, cine a luat decizia să se monteze artificii în localul acela ? (...) Cum să te duci să dai foc într-un loc în care era tot capitonat cu burete?".

Deputatul a menționat că avizul cel mai greu de luat este al pompierilor, indiferent de locație, tocmai pentru că trebuie respectate toate condițiile să nu se întâmple un astfel de incendiu. Udrea a precizat că a mers la locul incendiului chiar în noaptea tragediei.

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat luni la Direcția Națională Anticorupție în dosarul legat de creditul BRD. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu