Undă verde pentru o nouă arestare a lui Darius Vâlcov

Undă verde pentru o nouă arestare a lui Darius Vâlcov

Comisia juridică a Senatului a decis în privinţa celei de-a doua solicitări a DNA de încuviinţare a arestării fostului ministru Darius Vâlcov. Senatorii jurişti trimit în plen un raport favorabil pentru solicitarea DNA. Plenul Senatului decide miercuri, prin vot, dacă încuviinţează reţinerea şi arestarea în cel de-al doilea dosar al fostului ministru de Finanţe.

Comisia juridică a întocmit două rapoarte, fiind vorba despre două solicitări ale DNA. Primul raport favorabil a fost pentru încuviinţarea urmăririi penale (aviz necesar în cazul foştilor miniştri), iar cel de-al doilea raport a avizat favorabil cererea de reţinere şi arestare.

Vâlcov este deja în arest la domiciliu de săptămâna trecută, măsură preventivă luată într-un dosar în care este acuzat fapte de trafic de influenţă comise în perioada în care era primar al municipiului Slatina. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă miercuri contestaţia DNA privind arestarea la domiciliu pentru 30 de zile a lui Darius Vâlcov.

În cel de-al doilea dosar,Vâlcov este acuzat de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa o fi?

3 Așa e!

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…