UPDATE:O familie întreagă din Giroc a pierit în accidentul din Spania. Cumnata fostului ministru Valeriu Tabără, printre persoanele decedate în accidentul din Spania

UPDATE:O familie întreagă din Giroc a pierit în accidentul din Spania. Cumnata fostului ministru Valeriu Tabără, printre persoanele decedate în accidentul din Spania

 Cumnata fostului ministru Valeriu Tabără, printre persoanele decedate în accidentul din Spania

Una dintre persoanele decedate în accidentul rutier produs în Spania, Adriana Damian, în vârstă de 51 de ani, era cumnata fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabără, iar femeia urma să se întoarcă acasă după ce îşi vizitase fiica aflată la muncă.Fostul ministru al Agriculturii Valeriu Tabără a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că una dintre persoanele decedate în urma accidentului din Spania, Adriana Damian, de 51 de ani, era cumnata sa.

"Adriana Damian este sora soţiei mele. Plecase în vizită la fiica ei, care lucrează de vreo şapte ani în Spania. Ca în fiecare vară, ea se duce în Spania două-trei săptămâni. Aşa s-a întâmplat şi acum, iar ieri (marţi- n.r.) trebuia să se întoarcă acasă", a declarat Valeriu Tabără.

El a spus că femeia avea de ales între trei microbuze pentru a fi transportată la aeroport.

 Ministerul Afacerilor Externe a anunțat printr-un comunicat că au fost identificate cele opt victime – trei bărbați, trei femei și doi copii -  care și-au pierdut viața în teribilul accident produs în Spania. „În acest moment s-a finalizat procedura de identificare a 8 cetăţeni români decedaţi în accidentul care a avut loc pe autostrada AP-7m în apropiere de localitatea Granja de Romamora, provincia Alicante din Spania”, se arată în comunicatul  MAE, dat publicității în această dimineață.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, pe de altă parte, într-o intervenție în direct la Digi24, că nu se confirmă existența celei de-a noua victime, ipoteză cercetată de organele de anchetă din Spania după ce rudele victimelor ar fi precizat că în microbuzul din care nu a supraviețuit decât șoferul ar fi trebuit să mai fie cineva.

În județul Timiș, cel din care provin, din câte se pare, toate victimele, mai multe familii se pregătesc de înmormântare. Patru dintre victime ar fi, potrivit publicației Opinia Timișoarei, membre ale aceleiași familii. Alexandra și Vasile Bora, din Giroc, s-ar fi aflat alături de cei doi copii ai lor în microbuzul care îi transporta la aeroportul din Valencia, de unde ar fi trebuit să se întoarcă dintr-un concediu de vis. Pe pagina de Facebook a Alexandrei curg încă de dimineață mesajele de condoleanțe, mai precizează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Timiș a confirmat, pe de altă parte, doar două victime din județ, acestea fiind o femeie de 51 de ani, Adriana Damian, din Timișoara, și un bărbat de 27 ani, Ovidiu Semercinschi, din Jimbolia. Femeia se întorcea după o vizită de trei săptămâni la fiica sa, stabilită în Spania. Se pare că fiica ar fi insistat chiar să nu urce în respectivul microbuz și să-și prelungească șederea, însă femeia, îngrijitoare la o grădiniță particulară din Timișoara, a motivat că trebuie să se întoarcă la lucru.

 --------------------------------------------------------

TRAGEDIE/Opt români morţi într-un accident în Spania. Ei se îndreptau spre aeroport, urmând să se întoarcă în ţară cu o cursă Wizz Air.

Potrivit MAE, miercuri dimineaţă au fost identificate toate cele opt victime. Românii care şi-au pierdut viaţa în cumplitul accident ce a avut loc marţi după-amiază, lângă Alicante, se îndreptau spre aeroport, urmând să se întoarcă în ţară cu o cursă Wizz Air.

Românii se aflau într-un microbuz care s-a răsturnat după ce a fost lovit pe o autostradă şi a luat foc, susţine publicaţia ABC, în ediţia sa electronică.

Accidentul s-a produs la ora ora locală 16,40 (17.40, ora României) pe autostrada A7, la kilometrul 543, în apropiere de localitatea Albatera, lângă Alicante, în microbuz fiind 8 imigranţi români: trei bărbaţi, trei femei şi doi copii.

Microbuzul ar fi fost lovit de un camion care venea din sens opus şi care a intrat pe contrasens, susţine media spaniolă, citată de Digi24. Ambele vehicule s-au răsturnat, iar microbuzul a luat foc şi a ars complet.

Singurul supravieţuitor al accidentului este şoferul camionului care a fost transportat la spital. Acesta a fost testat pentru consumul de alcool şi droguri, dar rezultatul este negativ, precizează ABC.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?