1 Mai, ziua prostiei la PSD! Poză cu ruși în loc de români!

1 Mai, ziua prostiei la PSD! Poză cu ruși în loc de români!

Partidul Social Democrat a postat, cu ocazia zilei de 1 Mai, un mesaj de mulţumire adresat „tuturor celor care muncesc”, însă în fotografia care însoţeşte mesajul apare un grup de ruşi, relatează Aktual24.

PSD a postat pe Facebook, de 1 Mai, un mesaj de multumire adresat romanilor „care muncesc”, insa in fotografia ce insoteste mesajul apare un grup de rusi.

„De 1 Mai, multumim tuturor celor care muncesc”, este mesajul postat de PSD. In fotografia care insoteste mesajul apare insa un grup de rusi.

Fotografia a fost descarcata de pe o banca de imagini de pe internet. Astfel de fotografii pot fi utilizate, contra cost sau gratuit, in scopuri comerciale. Conform motorului de cautare TinEye, fotografia a fost incarcata pentru prima data, in 2016, intr-o banca de imagini din Rusia, apoi pe numeroase alte site-uri similare. Apoi, persoanelor din fotografie le-au fost adaugate masti pentru a fi actualizata.

Fotografia a fost utilizata si pe site-ul Asociatiei pacientilor cu glaucom din Argentina.

Nu este pentru prima data cand PSD foloseste imagini realizate in alte tari pentru a-si promova mesaje legate de Romania.

In 2019, in campania de la europarlamentare, pe site-ul in care PSD isi prezinta „realizarile”, guvernarepsd.ro, liderii partidului se laudau ca au modernizat si gara din Targu-Mures, prezentand insa o fotografie cu o gara din Ucraina.

 

 

„Un proiect finalizat la inceputul anului 2017, realizat cu peste 10 milioane de Euro din bani europeni. Gara CFR din Tirgu Mures se aliniaza acum la standardele vestului Europei”, anuntau pesedistii pe site-ul guvernarepsd.ro.

Insa fotografia nu reprezinta gara din Targu-Mures si nu este facuta nici macar in Romania. Gara respectiva este de fapt in Kiev, Ucraina. Imaginea a fost preluata de pe Shutterstock, un portal de pe care se pot cumpara fotografii frumoase.

In realitate, asa arata gara din Targu-Mures.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Javra, îngropată definitiv de Buzăianu! / Cât „cașcaval” a primit viitoarea „regină a pușcăriașilor”

2 Așa o fi?

3 Dragnea confirmă scandalul cu țiitoarea! Mesaj de ultimă oră

4 „Am ținut-o câteva zile, era varză. I-am și cumpărat câte ceva și i-am dat-o înapoi."

5 Așa o fi?