700 de pasageri blocați într-un tren Eurostar Londra-Paris timp de opt ore

700 de pasageri blocați într-un tren Eurostar Londra-Paris timp de opt ore

Circa 700 de pasageri ai unui tren Eurostar pe relația Londra-Paris au fost blocați timp de opt ore în noaptea de duminică spre luni în nordul Franței, după ce în locomotivă s-a declanșat un incendiu, susțin surse concordante citate de AFP.

Garnitura s-a oprit duminică în jurul orei 21.00 (20.00 GMT) la sud de Arras, 'după ce un incident electric s-a produs într-o locomotivă provocând un incendiu', informează Eurostar într-un comunicat.

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului. 'Nu a existat niciun rănit', au indicat salvatorii veniți la fața locului.

Problema electrică a dus la o întrerupere a furnizării de curent electric, ceea ce i-a lăsat pe pasageri în întuneric, a precizat Eurostar, confirmând mărturiile pasagerilor pe Twitter.

'Două locomotive diesel au venit apoi pentru a tracta trenul până în gara din Arras, unde pasagerii au fost transferați într-un alt tren Eurostar', menționează compania.

Călătorii, care inițial trebuiau să sosească la Paris la 20:47 (19:47 GMT), au ajuns în capitala Franței în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei locale 04:30 (03:30 GMT).

AGERPRES/(AS — autor: Florin Ștefan, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...