A înviat lingăul lui Dragnea!/Europarlamentar PSD, fost preot, atac dement și mincinos în Vinerea Mare, la adresa președintelui

A înviat lingăul lui Dragnea!/Europarlamentar PSD, fost preot, atac dement și mincinos în Vinerea Mare, la adresa președintelui

A înviat lingăul lui Dragnea!/Europarlamentar PSD, fost preot, atac dement și mincinos în Vinerea Mare, la adresa președintelui.

Cristian Terheş, fost preot şi europarlamentar PSD, a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis chiar în Vinerea Mare, acuzând că meschinăria, ura şi incompetenţa şefului statului şi a PNL au crucificat România.

Europarlamentarul a reproşat Guvernului Orban şi preşedintelui că, deşi se ştia de epidemia de coronavirus încă de la sfârşitul lunii ianuarie, nu au luat măsuri pentru a opri răspândirea virusului ci, în schimb, au fost preocupaţi de dizolvarea Parlamentului şi declanşarea alegerilor anticipate în scopul preluării puterii totale în România.

De asemenea, fostul preot a acuzat că preşedintele Iohannis şi Guvernul liberal au preferat însă să lase o ţară întreagă să fie crucificată de virus, în timp ce atenţia lor a fost concentrată pe jocuri politice meschine.

În plus, Terheş a susţinut faptul că, deşi nici în prezent nu se efectuează teste în masă pentru depistarea cazurilor de coronavirus, Iohannis şi PNL nu s-au pregătit nici măcar legislativ pentru starea de urgenţă.

Nu în ultimul rând, Cristian Terheş l-a acuzat pe Iohannis că a declanşat un război politic înainte de Paşte pentru a-şi ascunde incompetenţa.

Redăm mesajul integral al fostului preot:

"Nimeni, nicăieri în lume, nu a fost cu adevărat pregătit pentru a face faţă cu bine magnitudinii şi vitezei cu care se propagă epidemia" a spus Iohannis azi într-o nouă declaraţie de presă prin care încerca să se justifice şi să justifice incompetenţa propriului Guvern în faţa pandemiei. Într-adevăr, nimeni din lume nu s-a pregătit de ani de zile pentru ce avea să vină acum, însă destule ţări, când au văzut ce vine, s-au pregătit pentru a-şi proteja cetăţenii. Taiwanul, Coreea de Sud, Israelul, Georgia, Germania sunt doar câteva dintre astfel de ţări.

Despre virus s-a ştiut încă de la începutul lunii ianuarie. La finele lui ianuarie OMS a declarat epidemie.

România abia pe 14 martie a declarat stare de urgenţă. Ce a făcut Guvernul Orban şi Preşedintele Iohannis între 31 ianuarie şi 14 martie? În loc să se preocupe de protejarea românilor, pe ei îi interesa dizolvarea Parlamentului pentru a face alegeri anticipate şi a prelua puterea totală în România.

Ca să dizolve Parlamentul, Iohannis şi PNL au promovat proiecte legislative prin asumare de răspundere doar ca să îşi pice propriul guvern cu ajutorul opoziţiei. Acest lucru s-a şi întâmplat, România ajungând fără guvern plin în februarie, când epidemia se extindea peste tot în lume.

PNL şi Iohannis au propus apoi un păcălici pentru poziţia de premier, în persoana lui Cîţu. Din disperare pentru a avea guvern în pandemie, s-a format o majoritate parlamentară ad-hoc care a spus că-l votează. Orban, disperat că rămâne iar şomer, l-a făcut pe Cîţu să îşi dea demisia cu câteva minute înainte de votul din Parlament, astfel că procedura desemnării şi votării unui nou premier - Orban II - a fost luată de la zero.

Aceasta este realitatea şi ea nu poate fi schimbată, oricâte minciuni, acuze şi justificări penibile ar aduce Preşedintele Iohannis ori PNL-ul. Aceştia au pierdut timp enorm de mult şi preţios pentru România, expunând milioane de oameni riscului îmbolnăvirii şi morţii.

În tot acel timp alte ţări, conduse de oameni responsabili, închideau graniţe, făceau stocuri, îşi pregăteau spitalele şi populaţia pentru ce era clar că avea să vină peste ei.

Într-o lună şi jumătate Guvernul PNL putea face enorm!!!! Dacă nu ştiau ce să facă era suficient să se fi uitat la Taiwan, Israel sau Coreea de Sud.

Iohannis şi PNL au preferat însă să lase o ţară întreagă să fie crucificată de virus, în timp ce ei au făcut jocuri politice meschine pe seama vieţii, sănătăţii şi economiilor românilor.

De testat nu testează nici acum în masă, iar în raport cu proprii cetăţeni mint şi ascund informaţii despre ceea ce fac şi ce se întâmplă. În acelaşi timp, profitând de starea de urgenţă, cohorta PNL fură pe rupte.

Mai mult, în tot acel timp Iohannis şi PNL nu s-au pregătit nici măcar legislativ pentru starea de urgenţă. Improvizaţiile legislative pe care le-au făcut sunt o varză totală, iar măsurile pe care le-au luat sunt vulnerabile din punct de vedere constituţional şi juridic.

Preţul incompetenţei lui Iohannis şi a PNL este aruncarea ţării în haos şi expunerea a milioane de români bolii şi sărăciei. Pentru a ascunde această incompetenţă, Iohannis face periodic declaraţii de presă în care ameninţă.

În acţiunea disperată născută din nevoia de a-şi acoperi incompetenţa, Iohannis a atins culmea iresponsabilităţii, declanşând din nou războiul politic înainte de Paşti. Dacă restul partidelor au înţeles nevoia de unitate, pentru a ieşi cât mai repede şi cu cât mai puţine costuri din pandemie, Iohannis a distrus şi acest efort. În Săptămâna Mare, în dispreţ faţă de credinţa oamenilor şi învăţătura acestor zile, Iohannis a apelat din nou la ură şi dezbinare între români.

"Violenţa este ultimul refugiu al celor incompetenţi”. Acest citat se potriveşte perfect lui Iohannis şi PNL. Păcat că un popor întreg trebuie să suporte pe propria piele incompetenţa acestora.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...