A murit scriitorul şi jurnalistul George Stanca/ Vladimir Găitan: Era un ziarist special, deosebit; e o pierdere reală

A murit scriitorul şi jurnalistul George Stanca/ Vladimir Găitan: Era un ziarist special, deosebit; e o pierdere reală

Scriitorul şi jurnalistul George Stanca a murit luni la vârsta de 71 de ani.

Actorul Vladimir Găitan a confirmat pentru AGERPRES vestea decesului acestuia, exprimându-şi regretul pentru dispariţia jurnalistului.

"Ne ştim de foarte mulţi ani. A fost şi pentru mine un şoc vestea morţii lui. Ştiam că este foarte bolnăvior, slăbise, însă era activ, atât cât poate fi un ziarist foarte prolific. M-a terminat această veste, mai ales că eram de aceeaşi vârstă. M-a impresionat că el astăzi, când suntem încă sub semnul începutului de februarie, s-a dus dintre noi. (...) E o pierdere reală", a declarat Vladimir Găitan.

Actorul a precizat că George Stanca "era un ziarist special, deosebit", chiar dacă la bază era arhitect, "un arhitect bun".

"Eram apropiaţi şi ţineam foarte mult la el. George era un ziarist special, deosebit şi culmea că era arhitect de construcţie şi a fost un arhitect bun. Şi-a descoperit această pasiune a scrisului, se gândea la fiecare dintre noi, trăia pentru noi. (...) Nu mi-a venit să cred când am auzit că a murit, mai ales că vorbisem recent la telefon. Mi-a zis că a fost operat, că a slăbit. Sunt aşa de dat peste cap. A fost unul dintre ziariştii care chiar ne-a iubit pe noi, sursa scrisului lui. Ne-a fost foarte apropiat. Dumnezeu să-l odihnească!", a mai spus Vladimir Găitan.

George Stanca se afla internat la Spitalul ''Sfânta Maria'' din Bucureşti. Decesul a survenit în urma unui stop cardiorespirator. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 De citit!

3 Așa o fi?

4 Le dă bine Lăzăroiu, din când în când...

5 Câh! / Cine-o fi „sponsorul” care a plătit așa ceva?