Acord între Los Angeles și CIO pentru JO 2028; Parisul devine favorit pentru JO 2024

Acord între Los Angeles și CIO pentru JO 2028; Parisul devine favorit pentru JO 2024

Primăria orașului californian Los Angeles a ajuns la un acord cu Comitetul Olimpic Internațional (CIO) pentru a organiza ediția din 2028 a Jocurilor Olimpice de vară, a confirmat pentru AFP un responsabil municipal, iar acest lucru deschide calea organizării Jocurile Olimpice de vară din 2024 la Paris.

Acordul a fost făcut posibil de decizia neobișnuită a CIO de a atribui simultan două ediții ale Jocurilor, apreciind că ambele candidaturi sunt bune, în contextul în care orașele care se oferă să găzduiască cea mai mare competiție de pe planetă sunt tot mai puține. Este pentru a treia oară când metropola californiană organizează Jocurile de vară, după edițiile din 1984 și 1932. Și la Paris s-au mai organizat în două rânduri Jocurile Olimpice de vară, în 1900 și 1924.

Parisul a refuzat constant să ia în considerare o candidatură pentru 2028, apreciind că proiectul său nu este calibrat pentru 2024, în principal din cauza dificultății de a securiza încă patru ani terenurile pe care rtebuie construite instalațiile olimpice care lipsesc deocamdată.

Los Angeles nu a închis niciodată ușa acestei posibilități, dar și-a realiniat poziția în timp, indicând că orașul este gata să găzduiască Jocurile ''chiar și mâine''. Săptămâna trecut, partea americană a afirmat că ar fi ''stupid'' să refuze ediția din 2028, având în vedere compensațiile financiare acordate de CIO.

AGERPRES (editor: Mihai Țenea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”