Adevărul despre procesul șefei DNA cu „asasinii de creiere” de la Antena 3.

Adevărul despre procesul șefei DNA cu „asasinii de creiere” de la Antena 3.

Adevărul despre procesul șefei DNA cu „asasinii de creiere” de la Antena 3.

Foarte bun și la obiect textul scris de jurnalistul Dan Tăpălagă pe Facebook:

„Gadea, Ciuvica, Savaliuc si alti jurnalisti de la Antena 3 vor afla pe 20 martie daca sentinta din prima instanta, in care sunt condamnati la plata a 60 de mii de euro pentru defaimare in procesul civil cu sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, va fi mentinuta sau nu. Pana atunci, trupa de terorism mediatic a inceput campania obisnuita de victimizare publica, atacuri la DNA si presiune pe instanta.

Cumva mirat ca sunt tarati prin procese, Ciuvica nu intelege de ce atata suparare. Doar a acuzat-o pe Kovesi ca a musamalizat dosarul Mircea Basescu – Bercea Mondial si ca a tras concluzia dupa o intalnire in parcare ca sefa DNA are comportament de mafiot. Unde a gresit, ce a facut rau? Daca ar fi citit condamnarile incasate pana acum de jurnalistii Antena 3 ar fi inteles ca nu te poti ascunde in spatele libertatii de exprimare ca sa arunci cu insulte, calomnii si minciuni ordinare.

Sunt deja cateva condamnari importante incasate de Antena 3, in cazurile Horia Georgescu, tatal acestuia, Oana Haineala, scriitorul Florin Toma si, mai nou, in cazul diplomatului Vlad Ionescu. Puse la un loc, avem conturata o frumoasa jurisprudenta care traseaza limitele libertatii de exprimare. Toate aceste spete vor putea fi oricand invocata de catre toti cei linsati mediatic, atacati la persoana si terfeliti. Nu poti spune orice, oricand, oricum fara sa platesti.

De remarcat apoi clasicele tentative de manipulare. DNA actioneaza abuziv, s-a plans Savaliuc. Au cerut dosarul de la instanta ca sa puna presiune pe judecatori! Dar tot de la Savaliuc am aflat ca insusi jurnalistul a facut o plangere penala impotriva unui judecator din comlplet. Nu mai e clar in acest moment cine a pus in cele din urma presiune pe instanta: Savaliuc, cu plangerea lui penala sau DNA, care i-a dat curs?

Masina de manipulare a turat iarasi motoarele la maxim. Va amintiti cum tipau la procurori ca fac justitie televizata? Dar aceea cand iti aperi la televizor propria cauza ore in sir cum se cheama? E corect ca un grup de jurnalisti sa se foloseasca de puterea lor mediatica pentru a pleda public in propriul dosar? E corect sa cheme la solidarizari de breasla, sa puna o presiune infernala pe instanta cu doua saptamani inainte de pronuntarea sentintei?

Dupa principiul clasic hotul striga hotii, tocmai cei care abuzeaza de influenta lor de jurnalisti au acuzat marti seara DNA ca abuzeaza de putere prin faptul ca a deschis un dosar in urma unei plangeri penale pe care tot ei au facut-o impotriva unui judecator. Absurdul si ridicolul nu mai au limite. Realizati ce minti contorsionate, cata rea credinta, ce otrava s-a raspandit in creierul acestor oameni?

Disperati ca vor pierde si acest proces au mers pana acolo incat jurnalisti care azi injura DNA dar pe care Antena 3 i-a injurat metodic pe vremea cand o sustineau pe Kovesi au fost invitati sa le planga de mila in direct. Dupa ce Antena 3 si-a batut joc de ei si de meseria lor ani de zile, un minim orgoliu profesional si putina demnitate i-ar fi obligat sa se tina departe de vulcanul cu puroi. Ma tem insa ca nu le-au avut vreodata si ca s-au intors, de fapt, la matca.




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria