Aeronave F-16 ale US Air Force au aterizat la Baza 86 Aeriană Borcea. Românii și americanii vor patrula împreună

Aeronave F-16 ale US Air Force au aterizat la Baza 86 Aeriană Borcea. Românii și americanii vor patrula împreună

Un detașament al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite ale Americii din Europa (USAFE), compus din aproximativ 100 de militari și patru aeronave F-16 Fighting Falcon, au sosit vineri, 22 septembrie, în Baza 86 aeriană „Locotenent Gheorghe Mociorniță” de la Borcea.

Piloții americani și cei români vor patrula împreună

Militarii americani vor executa misiuni de Poliție Aeriană Întărită, precum și misiuni de antrenament în comun cu militari și aeronave F-16 Fighting Falcon din cadrul Forțelor Aeriene Române.

Misiunile de poliție aeriană și cele de instruire desfășurate în comun contribuie la creșterea capacităţii de reacţie şi descurajare, precum și la consolidarea interoperabilităţii între Forțele Aeriene Române și cele ale SUA.

Reamintim că, în urmă cu ceva timp, ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a arătat că Statele Unite sunt preocupate de situaţia de securitate din regiunea Mării Negre, în condiţiile generate de atacurile ilegale executate constant de Rusia asupra infrastructurii portuare a Ucrainei la Dunăre.

Kathleen Kavalec a arătat că guvernul american rămâne pe deplin angajat în consolidarea capacităţilor României şi ale NATO pentru apărarea şi descurajarea oricărei agresiuni împotriva teritoriului comun aliat pe flancul estic.

Ambasadoarea Kavalec a transmis dorinţa Statelor Unite de a continua să furnizeze asistenţă României pentru protejarea mai eficientă a teritoriului naţional, inclusiv prin dislocarea, în curând, în România, a unor aeronave de luptă ale Forţelor Aeriene ale SUA pentru suplimentarea misiunilor NATO de poliţie aeriană.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat