ALARMĂ! Toader anunță OUG cu „măsuri compensatorii” pentru Dragnea, Năstase și Adrian Severin!

ALARMĂ! Toader anunță OUG cu „măsuri compensatorii” pentru Dragnea, Năstase și Adrian Severin!

ALARMĂ! Toader anunță OUG cu „măsuri compensatorii” pentru Dragnea, Năstase și Adrian Severin! Ministrul Toader anunță OUG cu ”măsuri compensatorii” pentru condamnații care nu mai pot ataca sentințele date de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte, declarate nelegal constituite de CCR. Printre beneficiari: Liviu Dragnea, Adrian Năstase, Adrian Severin și toți demnitarii condamnați după 2014.

Ministrul Justiției Tudorel Toader a declarat, luni seară, la Antena 3, că Guvernul va adopta prin ordonanță de urgență ”măsuri compensatorii” pentru persoanele condamnate penal de completurile de 5 judecători (C5) de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) și care au pierdut termenul legal de 30 de zile de la comunicarea sentinței definitive motivate pentru depunerea constestației în anulare.

”În termen scurt vom veni cu măsuri compensatorii pentru cei care au pierdut termenul de contestație în anulare”, a declarat Tudorel Toader, fără a explica ce fel de ”măsuri compensatorii” are în vedere și fără să fie întrebat de ”jurnaliștii” din platou.

Este prima dată când ministrul Justiției vine cu astfel de propuneri, după ce inițiative similare au fost promovate de avocații Adrian Toni Neacșu (apărătorul Bombonicăi Prodana, fostă Dragnea) și Dan Chitic (unul dintre personajele cele mai intens promovate de către oficiosul Kremlinului, Sputnik).

Potrivit legii, sentințele definitive pot fi atacate prin contestație în anulare pe motiv de compunere nelegală a completului de judecători doar în termen de 30 de zile de la comunicarea sentinței definitive motivate.

În noiembrie 2018, CCR a decis că toate C5-urile de la ICCJ din 2014 până la data deciziei CCR au fost compuse nelegal în sensul că aveau în compunere un judecător membru de drept în loc ca toți cei 5 magistrați din complet să fie trași la sorți.

Printre demnitarii condamnați de C5-urile de la ICCJ între 2014 și 2018 (declarate nelegal constituite de CCR) se numără fostul premier Adrian Năstase, condamnat definitiv a doua oară pentru corupție în ianuarie 2014 în procesul Zambaccian, și Liviu Dragnea, condamnat definitiv în aprilie 2016 în procesul Referendumul. Adrian Severin este un alt fost demnitar (fost europarlamentar) condamnat defintiv la 4 ani de detenție în noiembrie 2016 de un C5 al ICCJ după ce a fost prins de jurnaliștii de la The Sunday Times că cerea mită ca să voteze legi în Parlamentul European.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante