Alba: Directorul Unităţii Medico-Sociale Ocna Mureş, instituţie cu cazuri de coronavirus, demis din funcţie

Alba: Directorul Unităţii Medico-Sociale Ocna Mureş, instituţie cu cazuri de coronavirus, demis din funcţie

Directorul Unităţii Medico-Sociale (UMS) din Ocna Mureş, unde a fost înregistrat un focar de coronavirus, a fost demis miercuri din funcţie, ca urmare a neregulilor constatate de inspectorii sanitari.

Convocat miercuri de primarul Silviu Vinţeler şi întrunit în şedinţă extraordinară, desfăşurată în regim la distanţă, Consiliul Local Ocna Mureş a decis demiterea directorului Maria Daciana Oprea şi numirea pe o perioadă determinată, de şase luni, în locul acesteia a lui Ciprian Viorel Orga.

Propunerea de demitere a aparţinut edilului, "ca urmare a neregulilor constatate la UMS Ocna Mureş de DSP Alba în urma controlului efectuat duminică, precum şi a controalelor anterioare (2017-2018)". De asemenea, şi din raportul Comisiei de Cercetare Disciplinară întrunită marţi a rezultat "necesitatea luării măsurii de suspendare/demitere a persoanei care se face vinovată de neregulile constate de DSP Alba, în speţă directorul unităţii".

Unitate cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, UMS Ocna Mureş a fost amendată, duminică, cu 40.000 de lei de DSP Alba, pentru că nu a remediat unele deficienţe constatate anterior, pe 26 martie, de specialiştii epidemiologi. DSP a sancţionat, totodată, cu 2.000 de lei şi directorul instituţiei, pentru că nu a respectat structura funcţională aprobată prin autorizaţia sanitară de funcţionare.

Cinci cadre medicale şi 11 pacienţi de la UMS Ocna Mureş au fost confirmaţi în urmă cu câteva zile cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, miercuri a decedat o femeie de 63 de ani, confirmată vineri, contact cu cazuri confirmate la acest cămin.

UMS Ocna Mureş acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale, fiind înfiinţată în 2003 ca instituţie rezidenţială. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Ziceau că e „stupidă și inutilă” / Priviți, vedeta ucraineană Akkerman, capturată de Rusia, a fost introdusă în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră

5 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia