Alba: Directorul Unităţii Medico-Sociale Ocna Mureş, instituţie cu cazuri de coronavirus, demis din funcţie

Alba: Directorul Unităţii Medico-Sociale Ocna Mureş, instituţie cu cazuri de coronavirus, demis din funcţie

Directorul Unităţii Medico-Sociale (UMS) din Ocna Mureş, unde a fost înregistrat un focar de coronavirus, a fost demis miercuri din funcţie, ca urmare a neregulilor constatate de inspectorii sanitari.

Convocat miercuri de primarul Silviu Vinţeler şi întrunit în şedinţă extraordinară, desfăşurată în regim la distanţă, Consiliul Local Ocna Mureş a decis demiterea directorului Maria Daciana Oprea şi numirea pe o perioadă determinată, de şase luni, în locul acesteia a lui Ciprian Viorel Orga.

Propunerea de demitere a aparţinut edilului, "ca urmare a neregulilor constatate la UMS Ocna Mureş de DSP Alba în urma controlului efectuat duminică, precum şi a controalelor anterioare (2017-2018)". De asemenea, şi din raportul Comisiei de Cercetare Disciplinară întrunită marţi a rezultat "necesitatea luării măsurii de suspendare/demitere a persoanei care se face vinovată de neregulile constate de DSP Alba, în speţă directorul unităţii".

Unitate cu personalitate juridică aflată în subordinea Consiliului Local al oraşului Ocna Mureş, UMS Ocna Mureş a fost amendată, duminică, cu 40.000 de lei de DSP Alba, pentru că nu a remediat unele deficienţe constatate anterior, pe 26 martie, de specialiştii epidemiologi. DSP a sancţionat, totodată, cu 2.000 de lei şi directorul instituţiei, pentru că nu a respectat structura funcţională aprobată prin autorizaţia sanitară de funcţionare.

Cinci cadre medicale şi 11 pacienţi de la UMS Ocna Mureş au fost confirmaţi în urmă cu câteva zile cu noul coronavirus. Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, miercuri a decedat o femeie de 63 de ani, confirmată vineri, contact cu cazuri confirmate la acest cămin.

UMS Ocna Mureş acordă servicii de îngrijire, servicii medicale, precum şi servicii sociale persoanelor cu nevoi medico-sociale, fiind înfiinţată în 2003 ca instituţie rezidenţială. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Antonia Niţă, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Ea i-a „spart mațele” lui Bendeac!

2 Așa arată sfidarea României...

3 „Din peste 850 de milioane de dolari, în 1990 când a fost lichidată ICE Dunărea s-au găsit 20 de dolari”

4 Priviți ce urgie e în Marea Britanie! Meteorologi: Condițiile sunt "terifiante"

5 România are 18 miliardari, cu 7 mai mulți decât anul trecut