Alba: Peste 22.000 de semnături strânse pentru campania 'Fără Penali în funcţii publice'

Alba: Peste 22.000 de semnături strânse pentru campania 'Fără Penali în funcţii publice'

Peste 22.000 de semnături au fost strânse în Alba pentru susţinerea iniţiativei "Fără Penali în funcţii publice", fiind atins astfel pragul de 20.000 de semnături pe judeţ impus de lege, a anunţat, duminică, organizaţia judeţeană a Uniunii Salvaţi România (USR).

"Datorită vouă am reuşit! 20.000 de semnături #FărăPenali în 3 săptămâni", se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a USR Alba.

Până în 22 iulie, la cinci luni de la demararea campaniei, în Alba au fost strânse doar în jur de 2.000 de semnături.

"E surprinzător de puţin pentru mine. (...) Sper că în această ultimă lună vom avea şi Alba printre judeţele cu 20.000 de semnături, pentru că e o miză de demnitate a unui judeţ care a dovedit în toată istoria României spirit civic şi rol întemeietor pentru România de astăzi", a afirmat, în data de 22 iulie, la Alba Iulia, liderul USR, Dan Barna.

Potrivit celor de la USR Alba, au strâns semnături în tot judeţul zeci de voluntari, cu vârste între 13 şi 65 de ani, nu numai localnici, ci şi din Arad, Braşov, Cluj, Sibiu şi Bucureşti.

"Ne bucurăm că am putut contribui şi noi la strângerea semnăturilor, în ultimele trei săptămâni, şi le mulţumim tuturor voluntarilor şi cetăţenilor pentru implicare!", transmit cei de la USR Alba.

Chiar dacă s-a atins pragul de 20.000 de semnături, campania continuă în Alba până pe 20 august.

"În continuare este nevoie de implicarea voluntarilor pentru a ajuta judeţele Bacău, Neamţ, Suceava şi Tulcea", mai transmit reprezentanţii USR Alba.

Legea impune condiţia ca o iniţiativă cetăţenească să strângă peste 500.000 de semnături, dar câte 20.000 de semnături din cel puţin 21 de judeţe.
AGERPRES / (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Irina Poenaru, editor online: Daniela Juncu)

Sursa foto: USR Alba / Facebook


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...