Alba: Pompierii continuă şi luni noaptea acţiunea pentru lichidarea focarelor rămase în perimetrul fabricii de condimente

Numărul pompierilor militari care vor acţiona şi în cursul nopţii de luni spre marţi pentru lichidarea focarelor rămase în perimetrul fabricii de condimente din Alba Iulia, mistuită sâmbătă dimineaţa de flăcări, va fi diminuat, urmând ca aceştia să fie sprijiniţi de membrii Serviciului Privat pentru Situaţii de Urgenţă al Solina România.

"Datorită reducerii considerabile a focarelor de incendiu existente sub elementele de construcţie prăbuşite, începând cu ora 19,00, intervenţia a fost reorganizată, urmând să intervină în continuare două echipaje de pompieri militari, cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă", a transmis prim-adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, maior Ovidiu Costea.

Potrivit acestuia, în cursul zilei de marţi, pompierii vor acţiona ajutaţi de utilaje grele, care vor fi puse la dispoziţie de un operator economic contractat de grupul Solina şi care au rolul de a facilita accesul spre focarele de incendiu ascunse.

Tot marţi, după ora 10,00, va fi făcută o nouă evaluare a situaţiei, urmând a fi stabilite măsuri în consecinţă.

În cursul zilei de luni, în noaptea de duminică spre luni, duminică şi în noaptea de sâmbătă spre duminică au acţionat câte 30 de pompieri militari, cu câte cinci autospeciale şi o autoscară, pentru lichidarea focarelor de incendiu. Asta după ce sâmbătă au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului peste 80 de pompieri din patru judeţe - Alba, Cluj, Hunedoara şi Sibiu.

Fabrica, cea mai mare cu acest profil din România şi una dintre cele mai importante din Europa de Est, la care lucrau aproape 300 de angajaţi, a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului francez Solina.

Conducerea Solina România a anunţat duminică, printr-un comunicat de presă, că va face toate eforturile necesare pentru a le asigura angajaţilor "continuitate, siguranţa locului de muncă şi perspectiva viitorului".

"Conducătorii grupului francez Solina au declarat ferm că nu vor renunţa la activităţile de producţie din România. În perioada imediat următoare, activităţile de producţie vor fi transferate către alte fabrici ale Solina Group din Europa, temporar, până la remedierea situaţiei din România", se mai precizează în comunicatul citat. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 După ce citiți acest text să nu uitați că Institutul Cantacuzino a fost îngropat de Ponta

2 FOTO / VIDEO Priviți unde și-a izolat Pentagonul echipele de comandă pentru a monitoriza pandemia

3 Ministrul Sănătăţii, mesaj dur: „Au venit de frică, dar bravează, au fugit de moarte, dar pot aduce moartea”. …

4 VIDEO „Da, te poți infecta din aer, în anumite condiții. Masca: obligatorie. Trei scenarii pentru sfârșitul cr…

5 Tablou cu viruși punând la cale un nou atac asupra României

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor