Alba: Românce aflate în străinătate, escrocate prin 'metoda accidentul'; au fost înşelate cu 1.675 de euro

Alba: Românce aflate în străinătate, escrocate prin 'metoda accidentul'; au fost înşelate cu 1.675 de euro

Două românce care locuiesc în Serbia, respectiv în Spania, au fost înşelate prin "metoda accidentul" de persoane care au pretins că sunt cadre medicale sau poliţişti, care le-au spus că rude apropiate ale lor care locuiesc în judeţ au fost victime ale unor accidente rutiere, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, AGERPRES, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din Alba fac cercetări pentru identificarea unor persoane care ar fi escrocat, prin "metoda accidentul", cetăţeni români aflaţi în străinătate, invocând faptul că rudele lor din ţară ar fi suferit accidente rutiere şi cerându-le să le transfere bani.

"Două femei, care locuiesc în Serbia, respectiv Spania, au sesizat poliţia cu privire la faptul că au fost victimele unor infracţiuni de înşelăciune. Acestea au relatat faptul că au fost sunate de persoane necunoscute care au pretins a fi cadre medicale, respectiv poliţişti şi care le-au spus că rude apropiate, care locuiesc în judeţul Alba, au fost victime ale unor accidente rutiere, au fost transportate la spital, pentru îngrijiri medicale, iar asigurarea medicală nu acoperă contravaloarea tratamentelor chirurgicale la care urmau să fie supuse. Escrocii au cerut transmiterea, prin servicii de transfer rapid, a sumei de 675 de euro, respectiv 1.000 de euro, solicitări cărora persoanele apelate le-au dat curs", se arată comunicat.

Ulterior, după ce au luat legătură cu rudele din ţară, victimele infracţiunii şi-au dat seama că au fost înşelate şi au depus plângeri la poliţie.

Poliţiştii fac cercetări pentru identificarea autorilor infracţiunii de înşelăciune, în vederea tragerii lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

IPJ Alba atrage atenţia cu privire la acest mod de operare şi recomandă prudenţă din partea cetăţenilor atunci când le sunt solicitate sume de bani sau date personale.

"Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale. Verificaţi dacă situaţia relatată este reală. Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu daţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la uşa dumneavoastră", recomandă reprezentanţii IPJ Alba. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am închis conturile la BCR. Nu mai colaborez cu firme austriece. Am anulat vacanța de schi în Austria cu angajații. La revedere Austria pe o perioadă…

2 Voi ați citit ce scria Dan Alexe acum câțiva ani despre Austria, băncile ei și legătura cu Croația?

3 Premierul Ciucă aruncă dinamita: Nivelul relațiilor cu Austria va scădea la nivelul însărcinatului cu afaceri externe la Viena

4 Fotografia asta o fi trucată?

5 Loredana Groza, în ipostaze care par desprinse din filme pentru adulți...