Alegeri în Bulgaria: Socialistul Rumen Radev câștigă alegerile prezidențiale (sondaje)

Alegeri în Bulgaria: Socialistul Rumen Radev câștigă alegerile prezidențiale (sondaje)

Fostul șef al forțelor aeriene din Bulgaria, candidatul socialist prorus Rumen Radev, a câștigat al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale cu o diferență covârșitoare, conform sondajelor la ieșirea de la urne, citate de Reuters.

Radev, 53 de ani, a obținut 58% din sufragii, în timp ce candidata proeuropeană din partea GERB, Țețka Țatceva, 58 de ani, a obținut 35,7%.

Radev a insistat în campania electorală pe politici anti-migrație și a folosit argumentul că este în interesul național al Bulgariei să ajungă la un echilibru între cerințele Uniunii Europene și relații mai bune cu Rusia.

Radev este un aliat al socialiștilor bulgari și victoria sa ar putea afecta credibilitatea guvernului minoritar al lui Boiko Borisov, care a anunțat deja că își va da demisia în cazul victoriei candidatului prorus.

"Principala concluzie este că speranța și dorința de schimbare a câștigat teren față de teamă, pe care și GERB și Borisov au încercat să le propage", a afirmat Jelio Boicev, un politician cunoscut al Partidului Socialist, care l-a susținut pe Radev în campanie.

Candidatul socialist a marșat foarte mult în campania electorală și pe dezamăgirea alegătorilor față de performanțele scăzute ale guvernului lui Borisov în ceea ce privește lupta împotriva corupției și reforma din administrația publică.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea îl dă în gât pe Adrian Năstase / Unde au fost dosite tablourile scumpe înainte de percheziți…

2 Bășiți aici! / „Declarația de la București” / Căcații stângii, acum ajunși bășini, vor să-l alunge pe Iohannis

3 Un zvon...

4 Ăștia o iau razna / Numire suspectă în Guvern pe filiera interlopului lui Cîțu / Cum, mă, să pui în locul unui pro…

5 Fiul patronului Cris-Tim, arestat pentru trafic de droguri