Alegeri în SUA: Republicanul Paul Ryan a fost reales în Camera Reprezentanților

Alegeri în SUA: Republicanul Paul Ryan a fost reales în Camera Reprezentanților

Congresmanul republican Paul Ryan a fost reales marți în Camera Reprezentanților, transmite Reuters. Ryan, președintele Camerei, a candidat pentru un nou mandat de reprezentant al statului Wisconsin și și-ar putea păstra funcția de lider.

*LIVE UPDATE Alegeri în SUA: America își alege cel de-al 45-lea președinte
* LIVE UPDATE Alegeri în SUA: Rezultate parțiale

Și alți republicani s-au prezentat în fața electoratului pentru confirmarea locurilor în legislativul de la Washington; printre aceștia, liderul majorității din Cameră, californianul Kevin McCarthy, și așa-numitul "whip" (n. red. — literal, "bici"), coordonatorul grupului partidului, Steve Scalise din Louisiana.

Ryan, care ar fi ajuns vicepreședinte al SUA dacă Mitt Romney câștiga alegerile prezidențiale din 2012, ar putea fi nevoit să lucreze cu o majoritate republicană mai puțin confortabilă în Camera Reprezentanților, după alegerile parțiale de marți. Alegerile interne ale Partidului Republican pentru desemnarea liderilor săi în Congres vor avea loc cu ușile închise. Noul președinte al Camerei va fi ales de plenul Congresului în ianuarie 2016.

Paul Ryan, în vârstă de 46 de ani, este liderul Camerei Reprezentanților din octombrie anul trecut. Unii colegi de partid îi reproșează că nu a făcut campanie pentru candidatul republican la alegerile prezidențiale, Donald Trump. Ca urmare, realegerea sa la conducerea Camerei nu este sigură, apreciază Reuters.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...