Alegeri prezidențiale în Franța: Marine Le Pen se suspendă de la conducerea Frontului Național și declară că va câștiga

Alegeri prezidențiale în Franța: Marine Le Pen se suspendă de la conducerea Frontului Național și declară că va câștiga

Marine Le Pen, șefa partidului de extremă-dreapta Frontul Național (FN), calificată pentru al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Franța, a declarat luni că poate și chiar va câștiga cursa electorală și și-a multiplicat atacurile la adresa contracandidatului său, centristul Emmanuel Macron, transmite AFP.

"Zece mici puncte, credeți-mă, este perfect realizabil", a declarat Le Pen, la postul de televiziune France 2, comentând sondajele pentru al doilea tur care îl dau pe Macron cu 60% din voturi contra 40% în favoarea sa.

Marine Le Pen, care a anunțat că se suspendă de la președinția partidului său, Frontul Național, pentru a fi "deasupra considerațiilor partizane" și a se consacra unirii francezilor în vederea celui de-al doilea tur, și-a atacat adversarul.

"Francezii vor descoperi conținutul proiectului său de o foarte mare violență socială, economică, migratorie", a spus ea. "Nimic din proiectul domnului Macron, nici din comportamentul său nu denotă cea mai mică dovadă de dragoste pentru Franța", a adăugat Le Pen.

Candidatul centrist s-a prezentat ca fiind candidatul patrioților contra naționaliștilor, scrie AFP.

"Eu sunt candidata protejării francezilor", a afirmat Marine Le Pen, sperând în "unirea cât mai largă posibil a patrioților în fața reprezentantului globalizării dezinhibate".

Ea a apreciat că acest scrutin reprezintă "o formă de referendum" în care francezii au de ales între "Franța sau...altceva, dispariția, diluarea Franței".

Francezii vor vota pe 7 mai viitorul președinte al țării.

Candidatul de centru Emmanuel Macron a obținut 24,01% din voturi în primul tur al alegerilor prezidențiale din Franța, desfășurat duminică, iar lidera extremei drepte Marine Le Pen 21,30% din sufragii, potrivit rezultatelor definitive prezentate luni seară de Ministerul de Interne francez, relatează AFP și Reuters.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Orban a primit ce-a meritat!

2 Așa o fi?

3 VIDEO Ce nu s-a văzut la TV la Congresul PNL

4 VIDEO Dan Barna, atacuri în rafală: Cuvântul care îl definește pe Cioloș e „Sistem”

5 Cine este escrocul de talie mondială arestat la Cluj și extrădat în SUA