AlegeriLocale2020/ Botoşani: Un bărbat este anchetat penal după ce a votat de două ori

AlegeriLocale2020/ Botoşani: Un bărbat este anchetat penal după ce a votat de două ori

Un bărbat în vârstă de 79 de ani din judeţul Botoşani este cercetat penal după ce a votat de două ori la alegerile locale de duminică, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoşani, Delia Nenişcu.

Potrivit sursei citate, neregulile au fost înregistrate în localitatea Tudora, acolo unde bărbatul a votat în două secţii de votare diferite de pe raza aceleiaşi comune.

Preşedintele uneia dintre secţiile de votare a sesizat Poliţia, care a deschis un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de fraudă la vot.

De asemenea, poliţiştii au deschis o anchetă penală pentru fals şi uz de fals în înscrisuri oficiale, după ce au fost sesizaţi despre faptul că o solicitare scrisă pentru urna mobilă înregistrată în comuna Cristeşti ar conţine date care nu corespund cu realitatea, referitoare la numele persoanelor înscrise.

La nivelul judeţului Botoşani au fost mobilizaţi peste 700 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Oficialii Poliţiei susţin că dispozitivul zilnic a fost suplimentat cu efective pentru a preveni eventuale fraude electorale.

"De asemenea, au fost constituite 25 de echipe de cercetare, pregătite să intervină pentru combaterea oricăror fapte care contravin legii. Totodată, sunt constituite şi rezerve de intervenţie, în măsură să acţioneze cu operativitate ori de câte ori va fi nevoie", a precizat Nenişcu. AGERPRES / 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

4 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …