AlegeriLocale2020/ Veştea (PNL Braşov): Ne propunem un scor categoric, de 45 %, în 27 septembrie

AlegeriLocale2020/ Veştea (PNL Braşov): Ne propunem un scor categoric, de 45 %, în 27 septembrie

PNL Braşov îşi propune să obţină, la alegerile din 27 septembrie, un "scor categoric", de 45%, atât la nivelul Consiliului Judeţean, cât şi al unităţilor administrativ-teritoriale din judeţ, a declarat, joi, cu prilejul unui eveniment electoral, liderul PNL Braşov, Adrian Veştea, candidat la un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Candidaţii PNL din zona metropolitană Braşov şi Ţara Bârsei au fost prezentaţi, joi, în cadrul unui eveniment la care a participat în calitate de invitat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, şi care a debutat cu un moment aniversar, participanţii cântându-i "La mulţi ani!" primarului municipiului Braşov, George Scripcaru, care a intrat în cursa pentru al cincilea mandat.

Conform lui Veştea, printre candidaţii PNL la funcţiile de primari sunt şi "mulţi" care se află la o primă astfel de campanie şi înfruntare electorală, după ce edilii care au îndeplinit această funcţie timp de mai multe mandate au luat decizia de a nu mai candida, dar sunt şi "oameni experimentaţi", care se află la al doilea, al treilea, al patrulea sau în cursa pentru cel de-al cincilea mandat.

"Aşa cum am demonstrat şi în 2016, PNL îşi propune să rămână partidul primarilor, al administraţiei publice locale. Ne propunem să scoatem un scor categoric, atât la nivelul CJ, cât şi al fiecărei unităţi administrativ teritoriale din judeţul Braşov. Dacă data trecută (în 2016-n.r.) am avut 43%, acum ne propunem să ajungem la 45%", a declarat Adrian Veştea.

El a menţionat că o administraţie liberală a judeţului şi municipiului Braşov "nu va renunţa niciodată la proiectul spitalului regional" şi va continua investiţiile în unităţile sanitare din judeţ, dar şi celelalte obiective de infrastructură, subliniind că, în prezent, la nivelul judeţului există proiecte de peste 300 milioane de lei în implementare.

"Şi avem, totodată, proiectul aeroportului, unul despre care se vorbeşte tot mai puţin în această campanie electorală, fiind că eu consider că ducem la îndeplinire acest obiectiv aşteptat atât de mult de braşoveni", a punctat Veştea.

În ce-l priveşte pe edilul municipiului reşedinţă, George Scripcaru, acesta a afirmat că, pe viitor, proiectele municipiului trebuiesc gândite integrat, împreună cu Consiliul Judeţean şi ceilalţi primari din zona metropolitană.

"Pornesc la drum (pentru al cincilea mandat - n.r.) cu gândul că putem să implementăm proiectele cuprinse în strategia de dezvoltare urbană a municipiului Braşov şi zonei metropolitane, pentru că, de acum, trebuie să gândim integrat, să gândim proiecte comune - Primăria municipiului, CJ şi primarii din localităţile limitrofe, iar MFE, ca partener de nădejde pentru noi. (...) Municipiul Braşov se dezvoltă, este pe un parcurs bun din punct de vedere economic, investiţional, educaţional, iar acest lucru trebuie să continue", a spus Scripcaru.

"Când spui Adrian Veştea (preşedintele Consiliului Judeţean Braşov şi candidat pentru un nou mandat-n.r.) sau George Scripcaru, spui seriozitate, sunt oameni care se implică în procesul de reconstrucţie şi regândire a traiului la nivelul comunităţilor locale, care empatizează cu nevoile oamenilor, spui pragmatism. Am venit să confirm încă o dată susţinerea pe care Guvernul o acordă municipiului şi judeţului Braşov, să confirm că proiectele la care ei lucrează - precum trenul metropolitan sau noul spital din Braşov, şi cele pe care le gândim împreună - precum cel de regenerare urbană a fostei platforme industriale Rulmentul - alături de domeniul schiabil (...) fac parte din drumul pe care Guvernul Orban s-a angajat, acela de modernizare a României, iar parteneriatul acesta între Consiliul Judeţean şi Primăria municipiului Braşov - care s-a dorit să fie la nivelul tuturor administraţiilor locale, este unul care, pe termen lung, trebuie să determine schimbarea de care România are nevoie la nivelul administraţiei locale", a afirmat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?