AlegeriLocale2020/Băsescu: Ar trebui introdus votul prin corespondenţă, altfel va fi o participare slabă la urne

Candidatul PMP la funcţia de primar general al Capitalei, Traian Băsescu, este de părere că există riscul unei prezenţe reduse la votul din 27 septembrie, motiv pentru care ar trebui introdus votul prin corespondenţă.

"Există acest risc al prezenţei mici (la vot - n.r.). Acum şase luni spuneam să introducă şi vot prin corespondenţă şi vot electronic. De două luni nu mai spun de vot electronic, că nu mai este timp, dar încă spun de vot prin corespondenţă. Ar trebui introdus, pentru că altfel va fi o participare foarte slabă la vot", a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Traian Băsescu.

Cât priveşte votul românilor din diaspora, în condiţiile impuse de pandemia de coronavirus, fostul preşedinte a spus că românii de peste hotare "au toate condiţiile să voteze dacă vor", mai ales că Guvernul a prelungit cu o lună termenul de înregistrare pentru votul prin corespondenţă.

"După cum aţi văzut, Guvernul a prelungit cu o lună termenul de înscriere pe liste electorale, care ar fi expirat marţi. L-a prelungit cu o lună pentru ca cei care vor să voteze doar să se înscrie pe lista electorală, altfel nu au dreptul, şi pentru asta o fac pe calculator, nu trebuie să meargă la ambasadă, nu trebuie să meargă nicăieri. Dacă nici să se înscrie pe lista electorală, care pe urmă le va da dreptul să primească plicul cu buletinul de vot acasă... Deci au toate condiţiile să voteze dacă vor", a spus Băsescu.

Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că peste 7.000 de alegători români din străinătate s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă pentru alegerile parlamentare din acest an, pe portalul www.votstrainatate.ro, până marţi, la ora 12,00, iar pentru votul la secţie s-au înscris peste 2.000 de cetăţeni români din diaspora. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă