ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial/PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, deși, legal, era nevoie de majoritatea senatorilor și deputaților

ALERTĂ! Ce a apărut în Monitorul Oficial/PSD încearcă validarea lui Iordache la șefia Consiliului Legislativ, deși, legal, era nevoie de majoritatea senatorilor și deputaților

Hotărârea de numire a lui Florin Iordache la șefia Consiliului Legislativ, în urma votului de marți din Camera Deputaților a fost publicată în Monitorul Oficial, fiind invocat un articol din Constituție, nu legea care spune că era nevoie de majoritatea senatorilor și deputaților, nu doar de votul majorității celor prezenți.

”Această hotărâre a fost adoptată de Camera Deputaților și de Senat în ședința comună din 20 octombrie 2020, cu respectarea prevederilor art. 86 alin. 2 din Constituția României”, se spune în Monitorul Oficial.

Art.76 (2) prevede că ”Legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră.”
  • "Preşedintele Consiliului Legislativ şi preşedinţii de secţii se numesc prin votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, reuniţi în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului, pe baza a câte trei propuneri ale birourilor permanente pentru fiecare funcţie, cu avizul comisiilor juridice reunite".
Florin Iordache a fost ales însă cu majoritatea voturilor parlamentarilor prezenți - 260 prezenți din 465.
  • "Legea spune clar că președintele și șefii de secții sunt aleși cu majoritataea voturilor senatorilor și deputaților, nu cu majoritatea voturilor celor prezenți. Ei nu au avut majoritate. Acest vot nu este conform cu legea. Nu este niciun dubiu că votul nu este conform", a afirmat Zegrean.
  • Augustin Zegrean, fostul președinte al CCR a avertizat că Florin Iordache a fost ales nelegal, votul nefiind valabil. El aduce ca argument Legea nr. 73 din 3 noiembrie 1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ, care la articolul 9 prevede:

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Cere șpăgile înapoi! / Aici s-a ajuns! Ca el sunt mii în România! / 3000 de euro angajarea, muncă la vilă, etc...

3 LARICS / Ungaria trage preşul de sub picioarele României

4 Lux de 5 stele pentru prințul austriac venit la ucis urși în România

5 ULTIMA ORĂ Ramona Săseanu, de la TVR Craiova, propusă de PNL ca director interimar la TVR