ALERTĂ! Grindeanu și ministrul de Finanțe, chemați de urgență la Cotroceni! UE prognozează o creștere a PIB de numai 4,4%! Bugetul, care se află la promulgare, este construit pe 5,2%!

ALERTĂ! Grindeanu și ministrul de Finanțe, chemați de urgență la Cotroceni! UE prognozează o creștere a PIB de numai 4,4%! Bugetul, care se află la promulgare, este construit pe 5,2%!

Klaus Iohannis, i-a transmis luni o scrisoare premierului Sorin Grindeanu in care il invita sa discute despre bugetele care au ajuns la Administratia Prezidentiala pentru promulgare. Luni, Comisia Europeana prognozeaza o crestere de 4,4% in 2017, pentru Romania, sub estimarea Guvernului!

Scrisoarea presedintelui:

"Avand in vedere ca astazi Parlamentul Romaniei a transmis spre promulgare Legea bugetului de stat pe anul 2017 si Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2017, consider oportuna o intrevedere cu privire la cele doua acte normative, la care va invit impreuna cu Ministrul Finantelor Publice, domnul Viorel Stefan, marti, 14 februarie a.c., ora 11:00, la Palatul Cotroceni."

* Comisia Europeana prognozeaza o crestere de 4,4% in 2017, pentru Romania, sub estimarea Guvernului

Comisia Europana estimeaza ca Romania va avea o crestere economica de 4,4% in anul 2017, sub prognoza pe care Guvernul si-a fundamentat bugetul de stat, de 5,2%. Datele apar in Prognoza de iarna a CE, prezentate luni.

Noua prognoza de crestere pentru Romania, prezentata de Comisia Europeana luni, este totusi imbunatatita fata de precedenta, din noiembrie 2016, de 3,9%.

In schimb, Comisia avertizeaza ca deficitul bugetar al Romaniei ar urma sa creasca la 3,6% din PIB in anul 2017, peste tinta Guvernului, de 2,98% din PIB pe metodologia ESA sau 2,96% din PIB pe metodologia cash. Guvernul s-a angajat astfel public sa mentina deficitul in anul 2017 sub plafonul de 3% din PIB, peste care Comisia Europeana poate declansa procedura de deficit excesiv fata de statele membre, cu eventuale sanctiuni.

In prognoza de iarna, Comisia Europeana si-a inrautatit astfel estimarea pentru deficitul Romaniei, dupa ce in toamna lui 2016 prevedea un deficit de 3,2% pentru Romania, oricum peste pragul admis in UE.

Vom reveni cu amanune


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...