ALERTĂ! Semnal de alarmă tras de șefa Curții Supreme! Dragnea vrea să o schimbe și pe ea!

ALERTĂ! Semnal de alarmă tras de șefa Curții Supreme! Dragnea vrea să o schimbe și pe ea!

Semnal de alarmă tras de șefa Curții Supreme! Dragnea vrea să o schimbe și pe ea! Președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, l-a acuzat marți pe liderul PSD, Liviu Dragnea, de manipulare și de intenția de demite judecătorii de la Instanța Supremă, unde este judecat dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Preşedinta instanţei supreme, Cristina Tarcea, spune că „a venit sezonul la revocări” şi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar pentru că politicienii pot să o facă mai greu în ceea ce priveşte un judecător, atunci „s-a pus în mişcare, pur şi simplu, marea maşină a manipulării”. Ea a răspuns astfel după ce a fost întrebată despre criticile pe care i le-a adus ministrul Justiţiei.

„Hai să fim sinceri şi să dăm lucrurile pe faţă. Probabil că şi dumneavoastră sunteţi conştienţi, nu numai eu, că a venit sezonul la revocări şi la ICCJ. Pentru că politicienii pot să o facă mai greu în ceea ce priveşte un judecător, s-a pus în mişcare, pur şi simplu, marea maşină a manipulării. Mi se impută faptul că am făcut presiuni asupra judecătorilor datorită împrejurării că i-am rugat în timpul vacanţei judecătoreşti să termine de redactat, de motivat hotărârile restante. Subliniez, hotărârile restante. De ce spun că este o manipulare? Dumneavoastră cunoaşteţi că în data de 1 martie a fost analizată în cadrul CSM candidatura fostului preşedinte al secţiei penale pentru a fi reînvestit în funcţie, iar unul dintre motivele pentru care CSM a respins această candidatură a fost şi faptul că nu a sesizat IJ pentru redactarea hotărârilor restante. Să înteleg de aici că CSM a făcut o presiune asupra judecătorilor?”, s-a întrebat Cristina Tarcea.

Ea a spus că un al doilea argument este că înainte cu două zile de anunţul său privind termenul pe care magistraţii îl au pentru a motiva deciziile restante, Inspecţia Judiciară a cerut tuturor instanţelor din ţară, inclusiv Înaltei Curţi, să prezinte situaţia hotărârilor restante. “Să înteleg de aici că IJ a facut presiuni asupra judecătorilor? Exact acelaşi lucru am făcut şi eu”, a mai spus Tarcea.

Declarații șefei Curții Supreme vin după atacurile dure lansate, duminică seară din studiourile România TV, la adresa sa de către Liviu Dragnea.

Acesta a acuzat-o pe Cristina Tarcea că face presiuni asupra judecătorilor în dosarul angajărilor fictive de la Protecția copilului Teleorman, în care el a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare.

”Pentru mine a fost mai mult decât șocant să urmăresc ce a spus Cristina Tarcea. Cu presiune clară asupra judecătorilor”, a susținut Dragnea.

Atacul liderului PSD a venit la trei zile după ce șefa Înaltei Curți a anunțat măsuri fără precedent, cerându-le judecătorilor să redacteze motivările restante până în septembrie. Este o veste proastă pentru liderii PSD, Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov, întrucât, imediat după ce apare motivarea, se poate stabili termen pentru judecarea apelului.

“Am acordat termen până la 1 septembrie tuturor să profite de vacanţa judecătorească şi să-şi termine stocul de dosare de redactat. În caz contrar, o să suporte consecinţele legii, respectiv voi sesiza Inspecţia Judiciară, lucru pe care l-am mai făcut şi în alte situaţii, nu ar fi o noutate pentru ei”, a declarat şefa ICCJ.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante