ALERTĂ 4 pacienți infectați cu o bacterie au murit la spitalul din Drobeta Turnu Severin

ALERTĂ 4 pacienți infectați cu o bacterie au murit la spitalul din Drobeta Turnu Severin

​​4 pacienți internați la finalul lunii aprilie în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Drobeta din Turnu Severin și infectați cu Acinetobacter au murit, anunță Ministerul Sănătății, precizând că informarea a venit de la Direcția de Sănătate Publică din Mehedinți. Unul dintre acești pacienți era purtător al bacteriei la momentul internării, afirmă reprezentanții Ministerului Sănătății. Secția de Anestezie-Terapie Intensivă a fost închisă.

Potrivit raportului Direcției de Sănătate Publică din Mehedinți, toți cei 4 pacienți aveau afecțiuni grave, cronice, precum: diabet, bronhopneumopatie, encefalopatie hipercapnică, poliglobulie, insuficiență renală, sindrom de citoliză hepatică, insuficiență cardiacă. De asemenea, doi dintre ei prezentau la examenul bacteriologic din exudatul bronșic efectuat la internare Acinetobacter, respectiv Kebsiella Spp.

"La testele de autocontrol efectuate de unitatea sanitară nu a fost evidențiată niciodată prezența Acinetobacter", susțin reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Mehedinți. Ei adaugă că "neputându-se depista sursa de infecție, Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu -Severin a decis inchiderea temporara a activitatii sectorului septic al sectiei ATI, din dupa-amiaza zilei de 03.05.2019 pentru efectuarea operatiunilor de curățenie și dezinfecție a întregului sector septic".

Articol în curs de editare.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro