ALERTĂ Ciorbea, „Avocatul Poporului” a intrat în concediu după adoptarea ordonanței care desființează DNA! Este singurul care poate ataca OUG la CCR!

ALERTĂ Ciorbea, „Avocatul Poporului” a intrat în concediu după adoptarea ordonanței care desființează DNA! Este singurul care poate ataca OUG la CCR!

Ciorbea, „Avocatul Poporului” a intrat în concediu după adoptarea ordonanței care desființează DNA! Este singurul care poate ataca OUG la CCR! Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, singurul care poata ataca Ordonanta Toader la Curtea Constitutionala, a intrat de miercuri in concediu de odihna, au confirmat pentru Ziare.com reprezentantii institutiei.

Surse din presa transmit ca Ciorbea va sta in concediu doua saptamani.

Magda Stefanescu, unul dintre adjunctii lui Ciorbea, este cea care il inlocuieste in aceasta perioada, ne-au mai spus reprezentantii Avocatului Poporului.

Pe de alta parte, parlamentarii USR au anuntat ca, desi Avocatul Poporului a intrat in concediu, vor merge miercuri la sediul institutiei pentru a depune o sesizare in care cer sa fie atacata la CCR Ordonanta Toader.

"Este esential sa oprim aceasta ordonanta. Exista cai procedurale, una dintre ele este sa ii solicitam Avocatului Poporului sa sesizeze CCR.

Am identificat foarte multe motive de neconstitutionalitate. Noi, dupa sedinta de plen, vom merge toti parlamentarii USR la Avocatul Poporului si ii vom depune o sesizare in care ii vom prezenta motivele de neconstitutionalitate.

Trebuie sa existe cineva care sa ii tina locul. Avocatul Poporului este o institutie", a sustinut deputatul USR Stelian Ion.

Amintim ca Guvernul a adoptat in sedinta de luni dimineata OUG pentru modificarea si completarea unor acte normative in domeniul Justitiei.

Ministrul Tudorel Toader a explicat, luni seara, la un post de televiziune, ca noile prevederi o vor lasa inclusiv pe Laura Codruta Kovesi fara functia de conducere (procuror-sef Serviciul de indrumare si control) de la Ministerul Public, condus de Augustin Lazar.

Revenim cu amănunte

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Aceasta este România adevărată, nu cea din presa panicardă

2 Așa o fi?

3 VIDEO „Băga-mi-aș p...a” / Deontologii de la Digi 24 au comis-o în direct!

4 Adrian Năstase anunță destrămarea PSD: O parte dintre parlamentarii PSD vor merge la PMP

5 Scandal cu lături la vârful Mafiei din sindicate / Marioneta lui Surugiu de la SNAP a rupt lanțul! / Surugiu are s…