ALERTĂ Procurorul general, reacție fără precedent după atacurile murdare ale lui Gâdea de la Antena 3!

ALERTĂ Procurorul general, reacție fără precedent după atacurile murdare ale lui Gâdea de la Antena 3!

ALERTĂ Procurorul general, reacție fără precedent după atacurile murdare ale lui Gâdea de la Antena 3! Procurorul general Augustin Lazar cere drept la replica postului de televiziune Antena3, dupa ce, joi seara, acesta a prezentat informatii potrivit carora Lazar ar fi folosit, pentru proiectul de management din 2016, cand a candidat la functia de procuror general, pasaje pe care le-ar fi copiat din proiectul fostului procuror general Tiberiu Nitu, in 2013.

"In cursul zilei de ieri, 1 noiembrie 2018, in cadrul emisiunii Sinteza zilei, difuzata pe postul dumneavoastra de televiziune incepand cu orele 21.41, realizator Mihai Gadea, au fost prezentate o serie de informatii calomnioase referitoare la activitatea domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Precizam faptul ca, anterior difuzarii emisiunii mentionate, institutia dumneavoastra nu ne-a solicitat un punct de vedere asupra aspectelor pe care urma sa le abordeze, consecinta directa fiind dezinformarea opiniei publice.

In aceste conditii, avand in vedere legislatia in materie, care guverneaza activitatea in domeniul audiovizualului, va solicitam difuzarea unui drept la replica in conditii de proportionalitate (timp de difuzare, audienta etc.), astfel incat prejudiciile de imagine cauzate domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, sa beneficieze de o justa compensare", potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Public.

Concret, procurorul general vrea ca Antena3 sa prezinte un text prin care sa precizeze ca opoinia publica a fost dezinformata privind acuzatiile de plagiat.

"In mod concret, va solicitam ca postul dumneavoastra de televiziune sa faca urmatoarele clarificari/precizari, prin prezentarea/difuzarea urmatorului text:

In cadrul emisiunii Sinteza zilei, difuzata in cursul zilei de 1 noiembrie 2018, opinia publica a fost dezinformata in legatura cu proiectul managerial al domnului Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, despre care s-a sustinut, in mod fals, ca a fost 'plagiat' prin sistemul copy-paste dintr-un alt proiect managerial.

Intentia jurnalistilor postului Antena 3 de a dezinforma este evidenta intrucat, anterior difuzarii emisiunii, nu au solicitat un punct de vedere domnului Augustin Lazar. In conditiile in care nu s-a depus aceasta minima diligenta pentru cunoasterea adevarului, domnul procuror general Augustin Lazar face urmatoarele precizari: 'Proiectul managerial este o lucrare originala, realizata personal, cu respectarea regulilor de cercetare stiintifica, fiind indicate prin note de subsol toate lucrarile de referinta. Formularile care sunt asemanatoare in cele doua proiecte au aceeasi sursa, pe care am indicat-o in nota de subsol de la pagina 21, fiind vorba de un document cuprinzand disfunctionalitati si masuri pentru remediere, document care a fost completat, analizat si imbunatatit in cadrul seminariilor organizate de catre Institutul National al Magistraturii, Consiliul Superior al Magistraturii, unele impreuna cu Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia'.

Prezentarea de catre postul Antena 3 a unei situatii de fapt nereale privind proiectul managerial al domnului Augustin Lazar este de natura sa aduca prejudicii de imagine atat institutiei procurorului general, cat si sistemului judiciar in ansamblu, avand in vedere calitatea acestuia de conducator al Ministerului Public'", potrivit sursei citate.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Sfaturi de la ANRE pentru schimbarea furnizorului și contractului de energie electrică

2 DOCUMENT / Ce trebuie să faci ca să închei un nou contract pentru energia electrică? ANRE arată pașii de urmat d…

3 SURSE Radu Gavriș, adjunctul Poliției Capitalei, cercetat disciplinar după ce a fost prins petrecând cu peste …

4 FOTO Imaginea care demontează apărarea lui Gavriș / Ministrul de Interne reacționează

5 Membru marcant al Mafiei, ucis cu sânge rece de un lucrător român. La audieri a spus că a fost nevoit să-și ap…