ALERTĂ/UDMR a început ȘANTAJUL! Kelemen: Cerem un acord scris înainte de a susține guvernarea. Nu poți merge doar pe vorbe

ALERTĂ/UDMR a început ȘANTAJUL! Kelemen: Cerem un acord scris înainte de a susține guvernarea. Nu poți merge doar pe vorbe

ALERTĂ/UDMR a început ȘANTAJUL! Kelemen: Cerem un acord scris înainte de a susține guvernarea. Nu poți merge doar pe vorbe.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți seara, într-o emisiune la Realitatea TV, că Uniunea vrea acord scris pentru susținerea Guvernului condus de Ludovic Orban, pentru că nu se poate merge doar pe vorbe. Totuși Kelemen a spus că se poate ajunge ușor la o înțelegere cu UDMR și că el nu are emoții că nu va trece guvernul de votul Parlamentului, chiar dacă nu din prima încercare.

„Există, desigur, șansa ca Guvernul Orban să nu primească votul nostru, dacă programul de guvernare nu e convingător, dacă persoanele propuse nu sunt Ok, noi nu am dat niciodată un cec în alb. Eu o să propun lucruri simple. (…) Cerem un acord scris înainte de a susține guvernarea. De fiecare dată când am susținut un guvern am avut un acord scris sau unul de guvernare. Altfel, ce poți să spui? Nici lucrurile scrise nu sunt respectate întotdeauna, dar nu poți merge doar pe vorbe. Cu noi se poate ajunge ușor la o înțelegere”, a afirmat liderul UDMR.

Kelemen a precizat că pentru ca Guvernul să treacă de Parlament trebuie luptat pentru fiecare vot.

„Eu nu am emoții. Va trece acest Guvern, dacă nu din prima încercare, atunci din a doua încercare”, a susținut Kelemen Hunor.

Liderul UDMR a spus că încearcă să găsească o fereastră pentru a se întâlni cu Ludovic Orban în această sdăptămână: „Probabil săptămâna aceasta va exista o primă întâlnire. E mai greu să obții majoritate, tot la PSD te întorci. Cum faci 233 voturi dacă USR nu votează guvernul, dacă Ponta nu votează? Nu am stabilit când va fi întâlnirea, eu plec mâine dimineață din București, mă întorc joi, încercăm să găsim o fereastră în această săptămână”.

Kelemen a precizat că UDMR nu vrea nimic extravagant pentru susținerea Guvernului, ci să nu existe intervenții în zona drepturilor câștigate.

„Legat de alegerile în două tururi, știm că în turul doi se fac coaliții lipsite de transparență, toxice, opace, care nu au legătură cu ideologii, ci cu chestiuni de interes local, fără legătură cu interesul public. Vom cere să nu se modifice legea electorală”, a mai spus liderul UDMR.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Turcii intră surprinzător pe Autostrada Transilvania, pe tronsonul unde lucrează românii de la UMB!