Alina Bica, la Antena 3: Cealaltă parte m-a NUMIT, nu partea Băsescu/Udrea/Kovesi mă ANTIPATIZEAZĂ PROFUND!

Alina Bica, la Antena 3: Cealaltă parte m-a NUMIT, nu partea Băsescu/Udrea/Kovesi mă ANTIPATIZEAZĂ PROFUND!

Alina Bica, fostul procuror sef la DIICOT, a fost invitata lui Mihai Gadea la "Sinteza zilei" de pe Antena 3. Alina Bica spune ca a ales sa vina la televiziunea care a atacat-o cel mai mult fiindca "asa a indemnat-o tatal" ei ca sa arate ca este nevinovata.

Declaratii Alina Bica:

Despre episodul din Paris cand a fost fotografiata cu Elena Udrea:

Eu am adusa la cunostinta superiorilor relatia de prietenie cu Elena Udrea. Am discutat cu domnul Nitu, procurorul general, am instiintat serviciile...

Bica da doua exemple din activitatea sa cand a renuntat sa mai ceara explicatii sau informatii unor procurori din subordine atunci cand a aflat ca in dosar exista persoane care au legatura cu Elena Udrea

Nu am ajuns in fruntea DIICOT datorita Elenei Udrea sau a lui Traian Basescu. Daca m-ar fi propus ei, atunci as fi avut alta pozitie. Nu mai conteaza cine m-a propus, cealaltă parte... ”Eu nu am fost propusă de echipa Traian Băsescu-Elena Udrea. Din moment ce am spus că nu am fost propusă de această echipă este lesne de înțeles care era cealaltă tabără”, a spus Bica, la Antena 3.

În vremea respectivă, Victor Ponta era premier și ministru interimar al Justiției, adică cel care făcea propunerile oficiale pentru funcțiile de procuror.

Intrebata daca s-a considerat parte din echipa lui Basescu: "Eu m-am considerat parte a unei echipe care a promovat o reforma fara precedent de la Dongoroz incoace. Putem spune insa daca vreti si ca am facut parte din echipa lui Basescu

Niciodata Traian Basescu nu m-a sunat in legatura cu vreun dosar, vreo persoana cercetata sau ce se intampla intr-un dosar. Niciodata Elena Udrea nu mi-a cerut ceva.

Despre Dosarul Alro:

Nu am avut legatura cu dosarul si nu stiam ca Elena Udrea are legatura cu dosarul deoarece acesta era coordonat in totalitate de adjunctul DIICOT. Daca as fi aflat informatii as fi procedat dupa cum v-am explicat si as fi stat deoparte de dosar

Daca as lua-o de la capat poate ca as renunta la sefia DIICOT. Nu sunt persoana care sa renunte la o prietenie pentru o functie. Eu am vazut-o pe Elena Udrea botezand copii orfani si avand grija de ei. Va zic atat si gata.

Nu am fost la Paris intr-o mica vacanta cum s-a spus ci trebuia sa plec intr-o delegatie la Haga. Elena m-a sunat si mi-a zis ca e la Paris si ca sa ma duc o zi acolo si apoi sa merg la Haga. Mi-am platit cazarea si asta a fost tot. A fost ceva normal.

Pozele cu mine avand pungi de cumparaturi in maini au fost o "forma interesanta de manipulare". Chiar nu am facut cumparaturi. Nu as avea o problema sa zic ca am facut cumparaturi fiindca muncesc, am un salariu si puteam si eu sa-mi cumpar o bluza. 

Ma indoiesc ca acele poze au fost facute de paparazzi sau de o firma privata. Banuiesc ca am fost filata, dar nu am o certitudine

Despre proces si ANRP

Nu vi se pare ciudat ca toti cei care au facut parte din comisia ANRP au fost arestati? Chiar toti au avut interese chiar daca aveau orientari diferite si au actionat la comun?

Chiar credeti ca cineva ar da zeci de milioane de euro ca sa devina sef al DIICOT, s aaiba un salariu de doua mii de euro si samunceasca 16 ore pe zi?

Despre declaratia cu "si ce am facut? doar nu am tras pe nas". Bica spune ca expresia a fost scapata intr-o discutie cu o jurnalista de la TVR, dar ca nu a fost o pozitie publica ci o conversatie privata. Inregistrarea ar fi fost sustrasa de Adelin Petrisor, jurnalist la postul public, care i-a dat-o sotiei sale, Maria Coman, jurnalist la Antena 3. Mihai Gadea o corecteaza sii ii aminteste ca Adelin Petrisor a pus inregistrarea pe blogul personal acuzand un act de cenzura in TVR si nu i-a dat inregistrarea Mariei Coman.

Am avut foarte multe nopti in penitenciar si in arest cand nu am putu sa dorm si am incercat sa inteleg de ce mi se intampla asta.

Imi reprosez ca nu mi-am retras demisia pusa pe masa unui inalt oficial atunci cand am aflat ca mi s-a spus de catre un domn amabil ca mi se pregateste ceva. Era la doar o luna dupa ce am fost numita in fruntea DIICOT

Ce mi s-a intamplat mie m-a facut sa ma simt ca in anii '50. Am vazut cum mi-au ridicat sotul la 5 dimineata cand eu eram in arest preventiv. Am vazut cum au disparut prietenii din jurul meu numai pentru ca mi-au urat la multi ani.

Un magistrat achita mult mai greu o persoana aflata in arest preventiv fata de o persoana trimisa in judecata din libertate

"Kovesi ma antipatizeaza profund"

De ce crede Bica ca este pusa sub acuzare: Poate sa fie dosarul Transgaz, poate antipatia procurorului sef Codruta Kovesi...desi antipatie e putin spus. Am contrazis-o public pe Kovesi. A fost o stare de tensiune intre noi care intre timp s-a acutizat.  Gâdea a pus o fotografie în care apăreau Alina Bica și Laura Codruța Kovesi. La vederea fotografiei, Bica a comentat ”Urâtă fotografie”!

Mi-au bagat avocata in arest. A indraznit sa dea o declaratie despre mine si pentru asta a fost bagata la arest. Mi-a parut si rau ca a vorbit. Bine ca sora mea era in concediu prenatal ca cine stie ce i se intampla

Este intrebata daca crede ca in cazul ei este vorba despre Justitie sau despre razbunare: "Am sa vorbesc cand se va pronunta decizia definitiva in dosarele mele".

Despre relatia cu Florian Coldea: Am avut o relatie institutionala proasta cu generalul Coldea, desi... e putin spus proasta.

Despre cazul Berbeceanu: L-am cunoscut abia in 2013. Nu stiam nimic de el pana atunci. Am cerut informatii mai multe si mi s-a zis ca Alba e o zona gri. A fost o situatie decizionala pe care mi-o asum. Mai precis, am trimis un supracontrol care sa verifice ce e acolo. La intoarcere, acesta s-a exprimat : "As fi declansat momentul operativ si pentru mai putin probe." Din acel moment eu m-am retras si l-am lasat pe procuror sa isi faca dosarul. Eu nu am avut nimic personal cu Berbeceanu, nu il cunosteam si nu reprezinta o miza pentru mine.





Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...