Ambasada Franței: Cioloș nu are cetățenie franceză

Ambasada Franței: Cioloș nu are cetățenie franceză

Ambasada Franței la București a infirmat joi "comentariile" din ultimele zile potrivit cărora prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloș, ar avea cetățenie franceză.

"Se pare că aceste comentarii se bazează pe textul unui discurs publicat pe site-ul Ambasadei Franței cu ocazia unei recepții, care a avut loc pe 5 martie 2015. Această recepție nu a avut legătură cu domnul Dacian Cioloș, care de altfel nici nu a asistat la ea. În textul publicat pe site-ul Ambasadei, s-a menționat, printre altele, în versiunea în limba franceză că domnul Dacian Cioloș este 'cetățean româno-francez' iar în versiunea în limba română că domnia sa are dublă cetățenie. Această informație a fost eronată. Domnul Dacian Cioloș nu are cetățenie franceză", explică reprezentanții ambasadei într-un comunicat transmis AGERPRES.

Reprezentanța diplomatică menționează că textul respectiv a fost șters joi de pe site.

"Ambasadorul Franței regretă difuzarea unei informații inexacte și utilizarea acesteia cu scopul de a crea controversă. Ambasadorul prezintă scuzele sale cele mai sincere domnului Dacian Cioloș, prim-ministru desemnat de către președintele României, domnul Klaus Iohannis", transmite ambasada. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

4 Așa o fi?

5 Schimbare de tactică? / Rușii au atacat aseară Ucraina cu drone necunoscute, mai greu de interceptat