Ambasada Germaniei: Condamnăm ferm orice formă de discriminare, defăimare sau duşmănie faţă de minoritatea germană

Ambasada Germaniei: Condamnăm ferm orice formă de discriminare, defăimare sau duşmănie faţă de minoritatea germană

Ambasada Germaniei la Bucureşti condamnă ferm ''orice formă de discriminare, defăimare sau duşmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România''.

Mesajul publicat pe pagina oficială de Facebook a misiunii diplomatice este transmis în contextul recentelor "acuzaţii împotriva minorităţii germane din România".

"Numeroşi politicieni, reprezentanţi ai minorităţilor, ai mediului de afaceri, grupuri ale societăţii civile şi persoane particulare şi-au exprimat în ultimele zilele indignarea cu privire la declaraţiile defăimătoare şi ofensatoare despre minoritatea germană şi au asigurat minoritatea germană de susţinerea lor. Multe dintre aceste reacţii de susţinere au fost transmise direct şi ambasadei", precizează sursa citată.

Ambasada le mulţumeşte susţinătorilor şi îşi reafirmă poziţia.

"Dorim să profităm de această ocazie pentru a sublinia în mod clar: condamnăm ferm orice formă de discriminare, defăimare sau duşmănie faţă de minoritatea germană şi faţă de oricare altă minoritate din România. Acuzaţiile de felul celor formulate în ultimele zile sunt lipsite de orice fundament şi pentru ele nu există justificare. Le mulţumim celor care au luat hotărât poziţie împotriva acestor acuzaţii", afirmă reprezentanţii misiunii diplomatice. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiriac ar fi bolnav grav!

2 Dur articol! Așa este, domnule președinte?

3 „Aș vrea să îi spun că o consider o imbecilă”

4 CULISE Tabăra Cîțu și-a împărțit funcțiile / Gorghiu urmează să devină al doilea om în stat!

5 Dacă textul ăsta era un sex anal, „Superman” mergea crăcănat o săptămână!