Ambasadorul George Maior îndeamnă românii din SUA să-și exercite dreptul de vot prin corespondență

Ambasadorul George Maior îndeamnă românii din SUA să-și exercite dreptul de vot prin corespondență

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, s-a întâlnit cu reprezentanți ai comunității românești din Philadelphia, ocazie cu care i-a îndemnat pe cei prezenți la întâlnire să acționeze unitar pentru promovarea intereselor și valorilor naționale, se menționează într-un comunicat remis vineri AGERPRES.

Ambasadorul George Cristian Maior a punctat la această întâlnire prioritățile pe care le va urmări în continuare, printre acestea menționând consolidarea legăturilor cu românii din SUA și a dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic.

'Valorificarea potențialului oferit de prezența numeroasă a românilor în SUA reprezintă o prioritate. Dacă primul an în calitate de ambasador l-am dedicat cunoașterii și strângerii legăturilor cu administrația americană, cu Congresul, mediile academice și de afaceri americane, în perioada următoare îmi propun să consolidez legăturile directe cu românii din SUA, să vizitez cât mai multe comunități românești, să vin în întâmpinarea problemelor ridicate de acestea și să transmit apelul meu la unitate în susținerea intereselor României și ale românilor americani, un apel cu atât mai important în contextul apropierii centenarului Marii Uniri din 1918', a afirmat ambasadorul României în SUA.

Cu această ocazie a fost abordată și problematica alegerilor pentru Parlamentul României care vor avea loc în acest an, fiind menționate schimbările legislative din domeniu, prin introducerea posibilității exercitării dreptului la vot prin corespondență. George Cristian Maior i-a îndemnat pe românii din SUA să opteze, în cazul în care nu au făcut-o deja, fie pentru exercitarea dreptului de vot prin corespondență, fie pentru înființarea de secții de votare în apropierea domiciliului.

Pe de altă parte, ambasadorul român s-a referit la Parteneriatul Strategic dintre România și SUA, extrem de important în contextul ultimelor evenimente de pe scena politică internațională, în special în spațiul geografic în care este poziționată țara noastră.

'România rămâne un pilon ferm al relației transatlantice, devenind prin stabilitatea, seriozitatea și consistența politicilor sale un actor esențial, mai ales după evoluțiile recente de pe scena internațională. Mă bucur că marea majoritate a populației țării noastre susține puternic parteneriatul nostru cu SUA, un argument solid în promovarea intereselor țării noastre aici, în SUA', a precizat ambasadorul George Cristian Maior.

De asemenea, ambasadorul român a arătat că una dintre prioritățile mandatului său de ambasador se referă la consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului. 'În acest moment sunt necesare măsuri susținute pentru dezvoltarea relațiilor de cooperare în domeniul economic, pentru stimularea investițiilor americane în România, pentru prezența companiilor românești pe piața din SUA, una dintre principalele căi prin care poate fi asigurată creșterea economică constantă a țării noastre', a declarat ambasadorul George Cristian Maior.

Întrunirea a fost organizată în contextul prezenței ambasadorului George Cristian Maior la Convenția Partidului Democrat de la Philadelphia, la invitația Departamentului de Stat și a Comitetului Național Democrat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

2 Americanii scot din „cutia cu maimuțe” o nouă „drăcovenie” SF

3 Răzvan Burleanu, ironizat după prezența la Mondialul din Qatar

4 „Iubiți români, iubiți străini, nu conta, amanți să fie…” / Femeia asta e nimfomană?

5 Mario Iorgulescu s-a combinat cu fosta lui Steliano Filip / „Bianca era doar o altă fată din anturajul meu şi nu observam semnele pe care le dădea ea, c…