Amenințare de atentat la un centru comercial din Essen: Doi suspecți reținuți de poliție

Amenințare de atentat la un centru comercial din Essen: Doi suspecți reținuți de poliție

Poliția din landul german Renania de nord - Westfalia a anunțat sâmbătă arestarea a doi suspecți, după ce un important centru comercial din orașul Essen a fost închis de teama unui atentat, relatează AFP și Xinhua.

Arestările au fost operate după percheziții într-un apartament și un internet-cafe din orașul învecinat Oberhausen, iar cercetările continuă. Centrul comercial a rămas închis pentru întreaga zi.

Centrul comercial Limbecker Platz — unul din cele mai mari din țară, adăpostind 200 de magazine și situat în centrul orașului — a fost închis în cursul dimineții , autoritățile locale având "indicii concrete privind un eventual atentat".

Potrivit principalului cotidian german, Bild, serviciile de informații germane au indicii legate de proiectul unui atentat cu bombă la Limbecker Platz, lansat de mai mulți atacatori sinucigași.

Poliția a recunoscut că a fost alertată de către "un alt serviciu", dar nicio instituție federală germană nu a dorit să confirme participarea la operațiunea și nici să precizeze natura sau originea amenințării.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii l-au aruncat în aer pe Krikulenko, fost deputat de Donețk, cu clubul său de noapte cu tot

2 E oficial! Gata, i-au izolat! 20.000 de soldați ruși sunt înconjurați la Herson! Ar putea fi cel mai mare măcel de după cel de-al Doilea Război Mondia…

3 Soldați ruși „eliberați de viață” după ce rezistența ucraineană le-a livrat plăcinte cu otravă de șobolani

4 ULTIMA ORĂ „Tot comandamentul armatei ruse s-a retras din Herson, s-a mutat pe malul stâng al râului Nipru”

5 Cecenii lui Ramzan Kadîrov, așa-numiții „kadîroviți”, ar fi primit ordin să tragă în soldații ruși ce refuzau să fie carne de tun în prima linie a fro…