Amenințare de atentat la un centru comercial din Essen: Doi suspecți reținuți de poliție

Amenințare de atentat la un centru comercial din Essen: Doi suspecți reținuți de poliție

Poliția din landul german Renania de nord - Westfalia a anunțat sâmbătă arestarea a doi suspecți, după ce un important centru comercial din orașul Essen a fost închis de teama unui atentat, relatează AFP și Xinhua.

Arestările au fost operate după percheziții într-un apartament și un internet-cafe din orașul învecinat Oberhausen, iar cercetările continuă. Centrul comercial a rămas închis pentru întreaga zi.

Centrul comercial Limbecker Platz — unul din cele mai mari din țară, adăpostind 200 de magazine și situat în centrul orașului — a fost închis în cursul dimineții , autoritățile locale având "indicii concrete privind un eventual atentat".

Potrivit principalului cotidian german, Bild, serviciile de informații germane au indicii legate de proiectul unui atentat cu bombă la Limbecker Platz, lansat de mai mulți atacatori sinucigași.

Poliția a recunoscut că a fost alertată de către "un alt serviciu", dar nicio instituție federală germană nu a dorit să confirme participarea la operațiunea și nici să precizeze natura sau originea amenințării.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…