Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Angajații români se deplasează 263 de metri pe zi pentru a ridica documentele tipărite de la imprimante (cercetare)

Fiecare angajat din România pierde, anual, mai mult de o săptămână de lucru din cauza problemelor cauzate de sistemele și echipamentele IT existente la locul de muncă și se deplasează, în medie, 263 de metri/zi pentru a ridica documentele tipărite de la imprimante, arată un studiu realizat la comanda Epson Europe în 14 țări din EMEA (Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

Potrivit studiului, publicat miercuri, timpul pierdut de către angajații români este echivalent cu un cost cu productivitatea care se ridică la 19 miliarde de euro. Din această sumă, peste jumătate este atribuită problemelor cu imprimantele, respectiv 9,7 miliarde de euro.

Angajații români chestionați în cadrul cercetării susțin că, deși pierd, în medie, 10 minute zilnic cu imprimarea de documente, rolul imprimantelor continuă să fie esențial în eficiența și productivitatea din birouri, cei chestionați susținând că productivitatea ar scădea în medie cu 28% dacă aceste aparate ar fi eliminate.

'Pe lângă problemele cu întreținerea și întreruperile, se pierde timp suplimentar din cauza modului în care sunt distribuite imprimantele, angajații deplasându-se în medie 5,4 metri până la cel mai apropiat echipament, ceea ce sugerează că numeroase companii încă folosesc un model tradițional de imprimare centralizată. Această distanță este mare, dacă ne gândim că cei chestionați imprimă în medie 38 de documente zilnic. Aceasta este o problemă care ar putea fi rezolvată cu ușurință prin intermediul unui model de imprimare destinat unor grupuri mici de lucru', se arată în concluziile studiului de specialitate.

La nivelul internațional, cei 2.380 de angajați ai birourilor din țărilor EMEA chestionați în studiul Epson imprimă, în medie, 14 documente/zi și merg pe jos, în medie, 263 metri zilnic pentru a lua din imprimante documentele pe care le printează. În total, angajații parcurg, anual, o distanță de 58 kilometri, echivalent cu participarea la 1,3 maratoane, notează realizatorii cercetării.

Studiul a fost efectuat online de Coleman Parkes în intervalul octombrie 2016 — ianuarie 2017 pe un eșantion de 2.400 de angajați din 14 țări (Republica Cehă, Slovacia, Polonia, Ungaria, România, Belgia, Danemarca, Finlanda, Olanda, Norvegia, Suedia, Africa de Sud, Israel și Grecia). În România, studiul a fost realizat pe un eșantion de 100 de respondenți, cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani, angajați în sectorul privat, în companii din București, cu funcții de middle-management.

Condus de Seiko Epson Corporation din Japonia, Grupul Epson are aproape 73.000 de angajați în 91 de companii din întreaga lume.

Epson Europe B.V., cu sediul la Amsterdam, este centrul regional al Grupului pentru Europa, Orientul Mijlociu, Rusia și Africa. Cu 1.700 de angajați, vânzările Epson Europe pentru anul fiscal 2015 au fost de 1.577 milioane de euro.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

2 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

3 ALERTĂ L-au săltat deja? Sau e doar antrenament?

4 Cei 3 foști generali DIE din anturajul lui Dragnea. Și firul care duce la Voiculescu. Și la multe altele...

5 Important. Care sunt pragurile de prezență care vor indica înfrângerea / victoria lui Dragnea.

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tesla lansează primul SUV - Model X