ANI cere DNA cercetarea directorului AJOFM Harghita pentru conflict de interese

ANI cere DNA cercetarea directorului AJOFM Harghita pentru conflict de interese

Agenția Națională de Integritate (ANI) a sesizat DNA în legătură cu posibila săvârșire de către Tiberiu Pănescu, director executiv în cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Harghita, a infracțiunilor de conflict de interese și abuz în serviciu sau de uzurpare a funcției. De asemenea, ANI a sesizat DNA cu privire la săvârșirea de către directorul AJOFM Harghita a infracțiunii asimilate faptelor de corupție și a infracțiunii împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene.

Potrivit unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat că, în calitate de director executiv al AJOFM Harghita, Tiberiu Pănescu a participat la luarea unei decizii prin care instituția pe care o conducea s-a asociat cu Asociația Agromro (entitate de la care soția sa a obținut ulterior venituri) în vederea implementării unui proiectul finanțat din fonduri europene (POSDRU) — "Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin Telework".

De asemenea, Tiberiu Pănescu a intrat în posesia unor informații din interiorul AJOFM Harghita, pe care le-a utilizat ulterior pentru obținerea unor avantaje patrimoniale sub formă de remunerație pentru soția sa, urmare a încheierii de către aceasta a mai multor contracte de prestări servicii cu Asociația Agromro.

ANI a sesizat DNA și cu privire la săvârșirea infracțiunii împotriva intereselor financiare ale Comunității Europene și, respectiv, a celei de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcției, deoarece s-au conturat premise în sensul inexistenței unei selecții pe criterii obiective (soția lui Tiberiu Pănescu fiind angajată în cadrul Asociației — în detrimentul altor persoane — pe funcția de formator în cadrul proiectului finanțat din fonduri europene).

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale