ANRE: Firmele omului de afaceri Ioan Niculae, printre beneficiarii de gaze din producţie internă, la preţ plafonat

ANRE: Firmele omului de afaceri Ioan Niculae, printre beneficiarii de gaze din producţie internă, la preţ plafonat

Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a publicat lista consumatorilor finali industriali care beneficiază de gaze de producţie internă direct de la producători, la preţ plafonat, printre aceştia fiind mai multe companii din grupul InterAgro, deţinut de omul de afaceri Ioan Niculae.

Este vorba despre Chemgaz Holding, care va primi în perioada 1 aprilie - 30 septembrie 2019 o cantitate totală de 670.367 MWh de gaze de producţie internă, despre Donau Chem - 686.405 MW, Ga Pro Co Chemicals - 555.243 MWh, Nitroporos - 115.156 MW, Viromet - 311.769 MWh.

Toate aceste firme fac parte din grupul InterAgro, potrivit paginii web a companiei. Totodată, aceştia sunt consumatorii industriali care primesc cele mai mari cantităţi de gaze din producţia internă.

Pe lista ANRE mai figurează o firmă din grupul InterAgro, Amurco, însă cantitatea de gaze alocată în dreptul său este 0,00 MWh.

Alţi consumatori industriali care primesc gaze la preţ plafonat sunt Electrocentrale Bucureşti - 510.949 MW, Electrocentrale Constanţa - 37.136 MWh, Complexul Energetic Hunedoara - 28.374 MW, dar şi Transgaz, Delgaz Grid şi Distrigaz Sud Reţele, pentru consumul propriu tehnologic.

Totodată, aceeaşi decizie a ANRE cuprinde şi cantităţile alocate din producţia internă care vor merge către furnizorii consumatorilor noncasnici. Cele mai mari cantităţi sunt alocate către OMV Petrom - 1,9 milioane de MWh, Romgaz - 577.515 MWh, E.ON Energie - 602.032 MWh şi Engie - 859.693 MW.

În total, pentru consumatorii finali industriali şi pentru furnizorii de gaze, ANRE a aprobat alocarea unei cantităţi de 8,7 milioane de MWh, în special de la Romgaz - 4,2 milioane de MWh şi de la OMV Petrom - 4,1 milioane de MWh.

De la 1 aprilie, preţul gazelor de producţie internă a fost plafonat la 68 de lei pe MWh, timp de trei ani, potrivit OUG 114/2018. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...