Arad: 22 de migranţi şi călăuza lor, prinşi încercând să treacă graniţa spre Ungaria pe câmp

Arad: 22 de migranţi şi călăuza lor, prinşi încercând să treacă graniţa spre Ungaria pe câmp

Un număr de 22 de migranţi din mai multe ţări şi călăuza lor, un cetăţean român, au fost prinşi încercând să treacă frontiera spre Ungaria pe jos, prin câmp, ei fiind reţinuţi de poliţiştii de frontieră arădeni în zona localităţii Pilu.

Potrivit unui comunicat de presă remis, luni, de Poliţia de Frontieră Arad, echipe din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Vărşand desfăşurau o acţiune de prevenire şi combatere a migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere în momentul în care au observat un grup de persoane care se deplasau pe jos, duminică seara.

"În jurul orei 20,30, la aproximativ 700 de metri faţă de linia de frontieră, în apropierea localităţii Pilu, au fost observate 23 de persoane care nu îşi justificau prezenţa în zonă, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituţiei, pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că 22 dintre cei conduşi la sediu sunt cetăţeni din Etiopia, Bangladesh, Afganistan şi Irak, 18 adulţi cu vârste cuprinse între 19 şi 52 de ani şi patru minori, cu vârste între 15 şi 17 ani, solicitanţi de azil în România", se arată în comunicat.

Împreună cu migranţii se afla un român de 34 de ani, care voia să-i ajute pe străini să treacă ilegal frontiera în Spaţiul Schengen.

Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar românul, pentru trafic de migranţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Așa o fi?

3 Cuplu de sătmăreni ucis cu brutalitate. Suspectul a violat soţia şi apoi i-a omorât pe cei doi soţi

4 Fiul lui Sile Cămătaru, la un pas de închisoare din cauza Giorgianei, fosta iubită. Ordin încălcat

5 Tânără care a făcut armata în Marina americană, găsită moartă într-o pădure din Rusia