Arad: Coloane de camioane s-au format la frontiera cu Ungaria; la Nădlac II se aşteaptă peste două ore

Arad: Coloane de camioane s-au format la frontiera cu Ungaria; la Nădlac II se aşteaptă peste două ore

Coloane de camioane s-au format, vineri, la intrările în punctele de frontieră cu Ungaria, din cauza aglomeraţiei de la ieşirea din ţară timpii de aşteptare pentru traficul greu fiind de peste două ore, în cazul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II.

Conform aplicaţiei online de monitorizare a traficului, de pe site-ul Poliţiei de Frontieră, la Nădlac II se aşteaptă cel puţin 140 de minute pentru formalităţile de ieşire din ţară, fiind deschise cinci artere de control pentru camioane.

Conform poliţiştilor locali din Nădlac, coloana de camioane formată pe autostrada A1, pe banda de urgenţă, are o lungime de peste patru kilometri.

La Nădlac I, şoferii de camioane aşteaptă cel puţin 40 de minute, pe singura arteră de control, deschisă, iar la Vărşand se aşteaptă 60 de minute, aici controlul fiind făcut pe două artere de ieşire din ţară.

În judeţul Bihor, conform aplicaţiei, se aşteaptă 60 de minute la Borş I şi Borş II, unde sunt deschise trei, respectiv două artere de ieşire pentru traficul greu, şi 90 de minute la Petea, unde este disponibilă o arteră.

Inspectoratul Teritorial al Poliţei de Frontieră (ITPF) Oradea, de care aparţin punctele de trecere din judeţele Arad şi Bihor, informează că "se constată o creştere a valorilor de trafic pentru automarfare la frontiera cu Ungaria, iar în punctele de trecere de la graniţa comună se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule".

"Au fost contactate autorităţile de frontieră ungare, în vederea dispunerii unor măsuri comune pentru fluidizarea traficului", precizează un comunicat al ITPF Oradea.

Formalităţile de frontieră la graniţa cu Ungaria se derulează în comun cu poliţiştii din ţara vecină, iar numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară.

Traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare. AGERPRES / (AS - autor: Marian Buga, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi / 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntel…

2 Cartea Proastei, la fel ca ea: Plină de erori de scriere, gramaticale, dezacorduri

3 ULTIMA ORĂ Noi reguli la schimbarea furnizorului de energie electrică / Consumatorii casnici vor trebui să comun…

4 Îl ascultă cineva sau sunt amețiți de aromele ciolanului? / Rareș Bogdan, avertismente în rafală pentru miniștri…

5 ULTIMA ORĂ Detalii de culise / Începe „Operaţiunea renumărarea voturilor de la Sectorul 1”