Arad: Şoferul de TIR prins cu 440.000 de pachete de ţigări în vama Nădlac II a fost arestat preventiv

Arad: Şoferul de TIR prins cu 440.000 de pachete de ţigări în vama Nădlac II a fost arestat preventiv

Şoferul de TIR din Arad care a fost prins la intrarea în ţară cu 440.000 de pachete de ţigări de contrabandă, ascunse în remorcă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de Poliţia de Frontieră Arad, cercetările în cazul de contrabandă cu ţigări descoperite la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II au fost continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

"Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Arad a admis propunerea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele şoferului mijlocului de transport", precizează comunicatul.

Captura a fost făcută marţi seară, şoferul declarând, la intrarea în ţară dinspre Ungaria, că transportă în TIR 26 de paleţi cu ambalaje pentru piese auto.

"În baza profilului de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în semiremorca ansamblului rutier au fost descoperiţi 22 de paleţi, ascunşi prin metoda 'capac' în spatele celor cu piese auto, care conţineau aproximativ 440.000 pachete de ţigări netimbrate. Cantitatea de ţigări, în valoare de aproximativ 5.000.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză sunt efectuate cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă", preciza Poliţia de Frontieră.

Surse din rândul anchetatorilor declaraseră, pentru AGERPRES, că şoferul automarfarului a spus că a fost plătit cu 500 de euro pentru a aduce ţigările în România. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...