Arafat, postare de o nesimțire fără margini! Ăsta se crede rege? Poate te-nhață procurorii, să le explici lor, dacă ți-e scârbă să explici românilor!

Arafat, postare de o nesimțire fără margini! Ăsta se crede rege? Poate te-nhață procurorii, să le explici lor, dacă ți-e scârbă să explici românilor!

Arafat, postare de o nesimțire fără margini! Ăsta se crede rege? Poate te-nhață procurorii, să le explici lor, dacă ți-e scârbă să explici românilor! 

Raed Arafat a transmis joi seară, pe Facebook, că nu va vorbi despre noile imagini cu incendiul de la Colectiv, publicate de jurnaliștii Libertatea, decât după ce vor trece alegerile prezidențiale și comemorarea tragediei din urmă cu patru ani pentru că ieșirile sale publice ar fi ”un element perturbator”:

”Avand in vedere ca se aproprie comemorarea Colectiv, un moment emotional major care trebuie respectat, dar si faptul ca se desfasoara procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei pentru urmatorii 5 ani, consider ca punctul meu de vedere este bine sa fie prezentat dupa aceste evenimente. Eventualele iesiri publice din partea mea in aceste zile nu vor face decat sa aduca un element perturbator al acestor momente. Va asigur insa ca am raspunsuri concrete la toate intrebarile care au fost ridicate si nu voi ezita sa le aduc in fata opiniei publice”, a declarat secretarul de stat.

Raed Arafat a mai spus că informațiile prezentate de ISU în conferința de presă de joi, după difuzarea imaginilor, ”sunt realiste și corect expuse”:

”In urma aparitiei noilor imagini difuzate de Libertatea, am solicitat colegilor de la ISUBIF si IGSU sa explice si sa raspunda public, in cadrul unei conferinte de presa, acuzatiilor lansate la adresa celor care au intervenit si a conducerilor celor doua institutii in ce priveste presupusa ascundere a imaginilor respective. Apreziez ca informatiile prezentate de colegii pompieri in cadrul conferintei de presa sunt realiste si corect expuse. Stiu ca se asteapta sa ies personal sa explic mai multe aspecte, mai ales ca acuzatiile ca as fi ascuns si eu imaginile au fost lansate in public si continua sa fie difuzate in pofida faptului ca si conducerea IGSU dar si domnul Gen. (r) Pop, au afirmat ca aceste imagini nu mi-au fost date. Cu alte cuvinte nu puteam sa ascund ce nu aveam”, a mai scris Arafat pe Facebook.

Tatăl unui tânăr mort în Colectiv: Bănicioiu și Arafat au amenințat în Ministerul Sănătății, după ce au fost citați la Parchet. Au obținut documente

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, îl acuză de minciună pe Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, legat de intervenția din noaptea tragediei din clubul Colectiv și susține că acesta ar fi cerut documente din Ministerul Sănătății, după ce a aflat că a fost citat la Parchetul General.

Eugen Iancu este tatăl unei dintre cele 65 de victime ale incendiului din Colectiv și se numără printre cei care în urmă cu 3 ani au făcut plângere penală la Parchetul General pentru modul în care autoritățile au coordonat intervenția. Mai exact, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, sunt acuzați că au întârziat transferul răniților din Colectiv în afara țării și au susținut că "avem de toate" pentru a-i trata, chiar dacă România nu avea condiții pentru a îngriji astfel de pacienți.

"Sunt patru ani de când încerc să transmit, m-am luptat pentru acea plângere penală pentru că știam ce s-a întâmplat acolo. Au fost pompieri din cei prezenți cu care am vorbit, care au venit ei la mine și care mi-au povestit cu lacrimi în ochi, cerându-și iertare. În tot timpul ăsta, Raed Arafat a mințit, minte și va minți în continuare”, a afirmat Eugen Iancu la Digi 24, joi dimineață, după ce Libertatea a publicat imaginile ținute ascunse timp de 4 ani, din noaptea intervenției.

Eugen Iancu a spus că în plângerea penală a scris că intervenția de la clubul Colectiv "a fost un haos, nu a existat triere, nu a existat coordonare, nu a existat nimic” și a lansat acuzații grave la adresa SMURD.

"La 30 minute când primul rănit a ajuns prin propriile mijloace, deși avea mâinile foarte arse, la Spitalul Universitar habar nu avea nimeni de incendiu. S-au falsificat acte. Răniți care au ajuns cu mașinile proprii au fost trecuți și li s-au decontat bani SMURD, ca și cum ar fi ar fi ajuns cu mașinile SMURD, deși au martori că au fost aduși de prieteni”, a mai spus Iancu.

Președintele Asociației Colectiv a acuzat, de asemenea, că după ce au fost citați la Parchet Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu ar fi cerut documente din Ministerul Sănătății.

"Poate cineva îl întreabă pe domnul Arafat, care nu știe nimic, ce a făcut în ultimele zile în Ministerul Sănătății, ce acte a cerut și ce acte a luat? La fel și Bănicioiu. S-au agitat foarte mult de când au primit citațiile. Au amenințat în Ministerul Sănătății și au cerut documente pe care nu trebuiau să le obțină. În primii doi ani, Augustin Lazăr a făcut tot ce s-a putut ca această plângere penală să nu meargă mai departe, din păcate procuratura a susținut”, a mai acuzat el, acuzându-l de minciună pe Arafat.

Marți, a fost audiat pentru prima dată în acest dosar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a fost citat pentru miercuri la audieri, fiind chemat pentru prima dată să dea explicații privind intervenția din seara incendiului din clubul Colectiv, la aproape patru ani de la tragedie. Bănicioiu nu s-a prezentat, însă, invocând motive personale.

Ministerul Sănătății a trimis recent Parchetului General, la solicitarea procurorilor, documente privind intervenția din clubul Colectiv, potrivit informațiilor HotNews.ro.

Dosarul privind intervenția medicală din clubul Colectiv este în lucru la Parchetul General de 3 ani. Mai exact, în noiembrie 2016, părinţii victimelor au depus o plângere penală la Parchet în care mai mulţi oficiali guvernamentali şi din sistemul de sănătate erau acuzaţi în legătură cu modul în care au intervenit autorităţile după incendiul din clubul Colectiv.

Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în formă agravată, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, privind intervenţia autorităţilor şi acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului, respectiv privind asistenţa medicală acordată acestor victime, împrejurările legate de posibile infecţii nosocomiale şi de acţiunile ori inacţiunile funcţionarilor publici în legătură cu transferul persoanelor vătămate la unităţi de spital din străinătate.

În dosarul principal, în 28 aprilie 2016, au fost trimişi în judecată patronii clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, dar şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.

CTP: Raed Arafat minte că nu a văzut filmul, are un tupeu fenomenal. Nicolae Bănicioiu este arestabil pe loc, dacă nu fuge din țară.
   
Cristian Tudor Popescu a declarat la Digi24 că este imposibil ca Raed Arafat să nu fi văzut imaginile de la intervenţia din Colectiv difuzate azi. „Are un tupeu fenomenal”, a comentat gazetarul.

„Este imposibil să nu fi văzut aceste imagini. Aceste imagini sunt oficiale, nu sunt filmate de un amator, sunt imagini oficiale pe procedură, care au fost predate de cel care le-a filmat pe scară ierahică şi acolo s-a oprit. Cui să le predea? La ISU şi la IGSU, că de acolo aparţine acest ofiţer care a filmat. Dar Arafat are un tupeu fenomenal”, a declarat Cristian Tudor Popescu, relatează Digi24.ro.

Gazetarul a făcut referire la afirmaţiile lui Raed Arafat din 2015 când spunea că totul a fost impecabil, iar infecţii nosocomiale sunt şi în spitalele din Occident.

Potrivit gazetarului, e posibil ca aceste imagini să nu fi ajuns la Parchetul General.

„Primul lucru era să fie blocat accesul organelor de justiţie la aceste imagini, asta era prima grijă a celor în cauză – ISU, IGSU, pompierii care erau acolo, Raed Arafat, Oprea şi alţii, era firesc ca aceste imagini să nu ajungă la organele de justiţie”, a afirmat Cristian Tudor Popescu.

Referitor la atitudinea lui Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății la momentul tragediei din Colectiv, care a refuzat să vină la audieri, Cristian Tudor Popescu a afirmat că acesta e „arestabil pe loc”.

„Cum să vină Bănicioiu, când este un criminal? Este un criminal dovedit, nu are a venit decât ca să fie audiat şi apoi reţinut, pe declaraţiile făcute atunci - <avem tot ce ne trebuie sa rezolvăm totul în spitalele noastre>. În felul acesta a omorât oameni.

Bănuiesc că va fi adus cu mandat, dacă între timp nu fuge din ţară. Este arestabil pe loc. Poate fi pe loc transformat în reţinut”, a comentat gazetarul.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

2 Ultimele informații certe

3 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!

4 Ăsta e șef pe la „Doi ș’un sfert”

5 Da, e fata lui Țiriac! / Voi realizați că miliardarul s-a dus cu Laurette la Mamaia?