Argeș: Doi funcționari publici și alți patru suspecți, reținuți într-un dosar privind infracțiuni silvice

Doi funcționari publici și alți patru suspecți au fost reținuți de polițiștii din Argeș într-un dosar privind infracțiuni silvice, urmând să fie prezentați vineri Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni pentru propunerea arestării preventive.

Potrivit unor surse judiciare, cei doi funcționari publici, reținuți pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, sunt angajați ai Ocolului Silvic Topoloveni.

Polițiștii au indisponibilizat cinci autovehicule și au confiscat bani și bunuri în valoare de 35.000 de lei, în urma perchezițiilor efectuate în dosar în urmă cu o zi.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Argeș, pe lângă bani au fost ridicate 20 de motofierăstraie și telefoane mobile, cu privire la care există indicii că ar fi fost folosite la săvârșirea de infracțiuni. De asemenea, au fost confiscați peste 30 de metri cubi de material lemnos, deținuți fără documente legale de proveniență și transport.

Polițiștii au efectuat 11 percheziții domiciliare în localitățile Călinești și Priboieni, la locuințele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală și sustragere de material lemnos, delapidare și abuz în serviciu. După finalizarea descinderilor, 14 persoane au fost conduse la sediul Poliției Topoloveni pentru a fi audiate.

"Din cercetări s-a stabilit că, de la începutul lunii iulie și până în prezent, persoanele în cauză ar fi tăiat și comercializat ilegal aproximativ 300 de metri cubi de material lemnos fără respectarea regimului silvic. De asemenea s-a mai stabilit că, în aceeași perioadă, două dintre persoanele vizate, în calitate de funcționari publici, ar fi facilitat activitățile de tăiere și sustragere a materialului lemnos", se precizează în comunicatul IPJ Argeș.

Conform aceleiași surse, prejudiciul a fost estimat la aproximativ 60.000 de lei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Schimbare de trend în sondajele din București! Scade brusc procentul indecișilor!

2 Autostrada Sibiu-Pitești: A fost scos la licitație primul tronson peste Carpați. Pe secțiunea Cornetu -Tigveni…

3 „Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte” / Prima amintire a lui Băsesc…

4 Document-BOMBĂ! Avocatul general al CJUE arată că înființarea Secției Speciale PSD încalcă legislația UE!

5 Semne de panică la panarame! Cocina TV dezgroapă declarații pro-Firea și anti-Nicușor Dan făcute în 2016 de Mi…