Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

Armata americană a urmărit și identificat luni, de două ori, avioane rusești care au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska, potrivit Comandamentului nord-american de apărare aerospațială (NORAD), relatează CNN .

În ambele cazuri, a fost vorba de un singur avion de supraveghere rusesc pe care armata l-a urmărit. În cea de-a doua ocazie, care a avut loc luni seara, NORAD a trimis avioane de luptă F-22 pentru a intercepta aeronava de supraveghere.

„Avionul rusesc a rămas în spațiul aerian internațional și nu a intrat în spațiul aerian suveran american sau canadian”, a precizat NORAD într-un comunicat.

ADIZ este un spațiu aerian internațional adiacent Alaskăi, care se întinde pe alocuri la mai mult de 160 de kilometri de teritoriul american. Armata americană inițiază proceduri de identificare a aeronavelor aflate în ADIZ în interesul securității naționale.

Incursiunile în zona de identificare a zonei de apărare din Alaska (ADIZ) nu au fost considerate a fi o escaladare, au declarat pentru CNN mai mulți oficiali din domeniul apărării.

Avioanele rusești nu au operat într-un mod nesigur sau neprofesionist, a afirmat un oficial din domeniul apărării, și nici nu au intrat în zona economică exclusivă a Alaskăi.


Citește și:

populare
astăzi

1 Mai prost ca Dăncilă! Ciolacu, singurul premier al României pe care nu-l va primi nimeni de la vârful SUA! O fi luat și „gaura neagră” cu el?

2 VIDEO Fata asta are o mare problemă cu dezbrăcatul, e obsedată să fie cât mai goală...

3 VIDEO „Iubito, trezește-te, românii defilează cu HIMARS în fața ambasadei Rusiei”

4 „Am făcut-o intenționat ... Nu am crezut că ar fi bine pentru copii”, a spus miliardarul care a trăit 70 de ani în aceeași casă

5 Cum e posibil așa ceva? / Cât de adânc a penetrat Rusia în Germania, totuși?