Armata ucraineană avertizează că Rusia intenţionează să ia controlul asupra barajului unei centrale hidroelectrice

Armata ucraineană avertizează că Rusia intenţionează să ia controlul asupra barajului unei centrale hidroelectrice

Armata ucraineană a avertizat că forţele ruse vor să ia controlul asupra barajului de la o centrală hidroelectrică importantă, la sud de capitala Kiev, transmit duminică dpa şi EFE.

Într-o informare făcută duminică dimineaţa devreme, Statul Major al forţelor armate ucrainene a anunţat că Rusia intenţionează să cucerească barajul de la centrala hidroelectrică Kaniv, situată la circa 150 de kilometri sud de Kiev, pe Nipru.

Pe parcursul invaziei ruse a Ucrainei, forţele ruse au distrus, atacat sau capturat mai multe facilităţi de infrastructură energetică, inclusiv cea mai mare centrală nucleară din Europa, din Zaporojie.

Unităţi ruse încercau să penetreze dinspre periferia sud-vestică a capitalei Kiev, a mai anunţat Statul Major ucrainean.

Sirenele antiaeriene au început să sune în Kiev în mai multe rânduri, sâmbătă noaptea.

Trupele ruse au încercat totodată să se apropie de autostrada de lângă Aeroportul Internaţional din Kiev, potrivit Statului Major ucrainean.

Pe direcţia Kozeleţ, la circa 70 de kilometri nord-est de Kiev, au fost observate manevre de echipament militar şi mai ales de lansatoare de rachete.

Principalul obiectiv al trupelor ruse continuă să fie încercuirea oraşelor Kiev, Harkov, la est, şi Mikolaiv, la sud.

Agenţia de presă ucraineană UNIAN a relatat sâmbătă că 194 de persoane au fost ucise în regiunea Harkov de la începerea războiului, între care 126 de civili. Această informaţie nu a putut fi verificată din altă sursă, notează dpa.

Totodată, potrivit Reuters, Statul Major al armatei ucrainene a mai anunţat că, de la lansarea de către Rusia a invaziei în Ucraina, peste 11.000 de militari ruşi au fost ucişi. Cu o zi în urmă, sâmbătă, Statul Major al armatei ucrainene menţionase că peste 10.000 de militari ruşi şi-au pierdut viaţa în conflict. Structura de comandă a armatei ucrainene nu a raportat despre pierderile suferite în rândul forţelor sale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ucrainenii și-au demonstrat din nou superioritatea, au găsit călcîiul lui Ahile al rușilor”

2 ULTIMA ORĂ S-a instalat panica? Rusia şi-a mutat avioanele şi elicopterele din Crimeea!

3 Șeful tătarilor din Crimeea după „sabotaje”: „Podul de peste strâmtoarea Kerci este foarte jignit că trebuie să stea la coadă”

4 ULTIMA ORĂ Conducerea rusă a Crimeei a părăsit peninsula în urma unui apel venit de la Moscova

5 Rușii pregătesc măcelul? / Transporturi uriașe de rachete și sisteme S-300 către Ucraina