Așa o fi?

Așa o fi?

Continuăm seria dezvăluirilor despre ”putregaiul” de la DGIA, deși după un an de zile a îndrăznit și propaganda operativă a Informațiilor Militare să scoată capul. ”Culisele atacului la Armată! Se dorește decapitarea întregii structuri de conducere a DGIA pentru a fi impuși comandanți docili” este, pe scurt, ”scenariul” prin care sunt compătimiți oamenii lui Hăpău.

Sima și Berdilă

Și dacă tot am ajuns ”băieții răi” care nu-i lasă pe bravii generali ai DGIA să își vadă liniștiți de sutele de mii de dolari ”împrumutate” din fondurile operative ale Direcției de Contrainformații și Siguranță Militară, deschidem un nou front în războiul pe care îl vom câștiga! Cel prin care, într-adevăr, ”se dorește decapitarea întregii structuri de conducere a DGIA”!Dar doar pentru a nu se mai întâmpla scene halucinante, precum cele care au avut loc în cadrul ”Operațiunii Șobolanul”, din SUA. Atunci când toate cheltuielile ”suplimentare” aferente vizitei fostului ministru al Apărării, Mihai Fifor, au fost plătite de generalul cu trei stele Marian Sima! Cu cardul destinat strict cheltuielilor operative ale DGIA! Și spre uluirea agenților serviciilor secrete americane, cărora nu le venea să creadă că generalii lui Hăpău plătesc ”suvenirurile” politicienilor și demnitarilor români din delegație din fondurile operative ale ofițerilor sub acoperire!

Fifor a umflat ”lista”

La începutul lunii octombrie, 2018, ministrul român al Apărării de atunci se deplasa în Statele Unite ale Americii pentru ”a bate palma” cu Mitch Snyder, CEO al Bell, pentru achiziția a 42 de elicoptere militare AH – 1Z Viper și UH -1 Y Venom. Cu toate că rapoartele contrainformative înaintate Guvernului României și implicit ministrului Apărării indicau că acest tip de elicoptere nu ar fi sub nicio formă cele mai indicate pentru înzestrarea Armatei. ca să nu mai vorbim de prețul exorbitant al acestora, spre deosebire de alte oferte occidentale. Iar cum la acea oră pesedistul Mihai Fifor se bătea cu cărămida în piept că nu se va lăsa ”documentat” de generalul Hăpău, la fel cad predecesorii săi se părea că statul român va rezista presiunilor exercitate pentru acceptarea ”ofertei de nerefuzat” a Bell. Numai că Fifor nu doar că a acceptat subit deplasarea la Centrul Advanced Vertical Lift al Bell, dar delegația aprobată pentru deplasarea în SUA a fost ”umflată” peste noapte, cu mai mulți apropiați din anturajul personal al lui Mihai Fifor. cel care nici măcar nu a catadicsit să se intereseze cine achită toate aceste costuri suplimentare, unele deloc de neglijat. Ceea ce fac însă în aceste zile procurorii militari, cei care nu doar că se află în posesia ”Listei șobolanului”, dar deja verifică fiecare nume de pe listă, pentru a vedea ce justificare exista pentru deplasarea lor în delegația oficială din SUA. iar ”numele de cod” al listei cu membrii delegației provine cel mai probabil după ce generalii DGIA au căzut pe tehnica altor structuri vorbind între ei despre ”oamenii Șobolanului care au fost puși în plus pe listă”.

Flancat de trei generali : Ciucă, Sima și Berdilă!

Cu toate că încă nu era ”momentul operativ” al acestei dezvăluiri, o vom face totuși. Fie și pentru ca presiunile deja nebune exercitate asupra procurorilor militari care anchetează cheltuielile ilegale ale fondurilor operative ale DGIA să înceteze. Pentru că, uite, se știe și de ce Mihai Fifor a renunțat la orice evaluare a conducerii DGIA după vizita în SUA. Cea în care apropiații săi s-au lăfăit pe banii de pe ”cardul lui Hăpău”. cel cu fondurile operative ale DGIA, destinate operațiunilor sub acoperire efectuate de către ofițerii acoperiți români care își riscau viața… Ci nu pentru plata chermezelor, cadourilor și ”fițelor” de neam prost ale politicienilor! Vizită în care fostul ministru s-a aflat permanent ”sub geana” a trei generali români . Nicolae Ionel Ciucă, actualul ministru al Apărării. Generalul maior Iulian Berdilă, actualul șef al statului major al Forțelor terestre. Și mai ales generalul maior Marian Sima, șeful Direcției Informații militare. Un nume discret, dar de reținut… Nu neapărat pentru Medalia de Onoare a Forțelor pentru operații Speciale ale SUA. Ci pentru cardul cu care ”Șeful SIE din DGIA” a plătit ”Operațiunea Șobolanul”…


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa