Atac armat în statul american Washington: Suspectul a recunoscut uciderea a cinci persoane într-un mall

Atac armat în statul american Washington: Suspectul a recunoscut uciderea a cinci persoane într-un mall

Suspectul în vârstă de 20 de ani arestat în statul american Washington pentru uciderea, vineri seară, a cinci persoane într-un centru comercial din Burlington și-a recunoscut faptele, au indicat procurorii, potrivit Reuters și BBC News.

Arcan Cetin , născut în Turcia și rezident în Oak Harbor, oraș învecinat cu Burlington, la circa 110 km nord de Seattle, a fost arestat sâmbătă, după căutări care au durat 24 de ore.

Luni, procurorii districtuali din Skagit i-au prezentat acuzațiile și au dispus menținerea sa în arest, stabilind cauțiunea la 2 milioane de dolari.

Potrivit actului de inculpare, Cetin a recunoscut în fața anchetatorilor că a venit înarmat cu o pușcă Ruger cu calibrul 22 în magazinul Macy's din Cascade Mall, Burlington, armă cu care a împușcat mortal cinci persoane — o adolescentă, trei femei și un bărbat. Una dintre victime, tânăra Sarai Lara, în vârstă de 16 ani, supraviețuise în copilărie unui cancer.

Richard Weyrich, procurorul din comitatul Skagit, a refuzat să comenteze cu privire la motivul atacului.

Un oficial din cadrul poliției a declarat însă, pentru Reuters, că nu există indicii conform cărora Arcan Cetin ar fi avut vreun contact cu militanți islamiști.

Tatăl vitreg al lui Cetin a declarat că acesta a avut în trecut probleme psihice.

Potrivit Associated Press, tânărul a postat pe internet referiri la un criminal în serie și la Adolf Hitler, precum și fotografii cu liderul Statului Islamic, Abu Bakr al-Baghdadi, și cu ghidul suprem iranian, ayatollahul Khomenei.

Conform Biroului Federal de Investigații (FBI), nu există în acest stadiu niciun indiciu cu privire la un potențial 'act terorist', dar anchetatorii nu exclud nicio pistă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa