Atac informatic în Venezuela: 7 milioane de utilizatori ai serviciilor companiei de stat de telefonie mobilă, decuplați

Atac informatic în Venezuela: 7 milioane de utilizatori ai serviciilor companiei de stat de telefonie mobilă, decuplați

Peste jumătate din utilizatorii companiei naționale de telefonie mobilă din Venezuela au fost privați de servicii în urma unui atac informatic, a indicat joi guvernul acestei țări în care protestele contra puterii au loc de mai bine de patru luni, transmite AFP.

"Aceste acțiuni teroriste au afectat platforma Movilnet miercuri, lăsând 7 din cei 13 milioane de utilizatori ai acestui operator de stat fără servicii de comunicație", potrivit unui anunț citit de ministrul pentru Știință și Tehnologie, Hugbel Roa.

Conform ministrului, sistemul venezuelean de telecomunicații a fost deja ținta, luni, unui atac masiv ce a vizat zeci de site-uri ale unor instituții publice și companii private.

Un grup de hackeri, care se prezintă sub numele The Binary Guardians, a revendicat atacul asupra unor site-uri precum cele ale guvernului, Curții Supreme sau Parlamentului.

În Venezuela activează doi alți operatori de telefonie mobilă privați: Movistar și Digitel.

Ministerul a denunțat de asemenea atacuri ce au vizat rețeaua de fibră optică din țară, șapte state regionale fiind private de conexiunea internet.

"Atacurile, care sunt realizate cu colaborarea agenților externi, încearcă o dată în plus să afecteze sistemul de conectivitate din țara noastră", a subliniat oficialul venezuelean citat, asigurând că organele de securitate ale statului au deschis o anchetă.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Îi vom distruge!” / Rușii, izolați în Sud după ce ucrainenii au distrus și ultimul pod!

2 Rusul nu știa ce i se întâmplă. Fusese capturat...

3 O profeție tulburătoare făcută de Carl Sagan înainte de a muri s-a viralizat

4 VIDEO Priviți, așa e pe front, în Ucraina...

5 Dovada că e groasă pentru Rusia în Ucraina! Șoigu, în vizită de urgență la cea mai mare fabrică de tancuri!