Atentat la Kabul: Pagube substanțiale la mai multe ambasade, printre care ale Franței și Germaniei

Atentat la Kabul: Pagube substanțiale la mai multe ambasade, printre care ale Franței și Germaniei

Atentatul sângeros comis miercuri dimineață la Kabul și soldat cu cel puțin 80 de morți și sute de răniți a cauzat pagube materiale semnificative mai multor ambasade occidentale, printre care ale Franței și Germaniei, dar și reprezentanțelor diplomatice ale Turciei, Iranului și Indiei, a anunțat Ministerul de Interne afgan, citat de AFP.

Purtătorul de cuvânt al diplomației franceze, Romain Nadal, a declarat că ambasada Franței la Kabul a suferit pagube materiale importante în urma atentatului de miercuri dimineață, dar a precizat că până în prezent nu există victime de cetățenie franceză.

''Nu există nicio victimă franceză (mort sau rănit, în acest stadiu, n.red.). Noi continuăm verificările. Pagubele materiale sunt importante'', a indicat Nadal.

Anterior, ministrul francez al afacerilor europene, Marielle de Sarnez, anunțase pagube materiale la ambasadele Franței și Germaniei în capitala afgană.

La rândul său, Ministerul de Externe turc a declarat că imobilul ce găzduiește ambasada sa la Kabul a fost avariat, dar a menționat că personalul său diplomatic este teafăr, menționează Reuters.

Cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața și alte 350 au fost rănite miercuri dimineață după explozia unui vehicul capcană în zona cartierului diplomatic din centrul capitalei afgane Kabul.

Atacul este unul dintre cele mai grave produse în ultimele luni la Kabul. Explozia a fost provocată de un "kamikaze care a detonat un vehicul capcană în apropiere de piața Zanbaq" din Kabul, chiar în centrul cartierului diplomatic și lângă un punct de control care duce la palatul prezidențial.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...