Au adormit şi s-au mai trezit după 6 zile. Fenomenul care a îngrozit un sat din Kazahstan

Au adormit şi s-au mai trezit după 6 zile. Fenomenul care a îngrozit un sat din Kazahstan

Au adormit şi s-au mai trezit după 6 zile. Fenomenul care a speriat un sat din Kazahstan

Localnicii din două sate din Kazahstan, Krasnogorsk şi Kalachi, prezintă simptomele unei afecţiuni ciudate şi necunoscute. Concret, ei adorm pentru o perioadă lungă, între 30 de ore şi 6 zile, fără să ştie de ce şi fără să fie obosiţi.

În jur de 60 dintre cei 820 de locuitori ai celor două sate au fost afectaţi într-un fel sau altul de această boală neidentificată.

Marina Felk, o femeie de 50 de ani din Kalachi, a declarat că a adormit dimineaţă, în timp ce mulgea vaca, şi s-a trezit două zile mai tîrziu, într-o cameră de spital. Alţi localnici au relatat cazuri asemănătoare.

Au existat şi alte simptome: slăbiciune, ameţeli, pierderi de memorie. Unii copii au povestit că au halucinaţii.

După ce au respins ipoteza iniţială, cea a intoxicaţiei alcoolice, medicii care au venit în cele două sate au acum o altă variantă.

Ei cred că simptomele ar putea fi generate de otrăvirea cu uraniu. O mină de uraniu a existat în apropiere, iar specialiştii spun că chimicalele s-ar fi putut răspândi în apa potabilă. Totuşi, medicii nu pot încă explica de ce unii localnici sunt afectaţi, iar alţii nu.


Citește și:

populare
astăzi

1 Rusia a decis unilateral să mute granița cu Lituania și Finlanda, în Marea Baltică

2 HARTĂ Ploi și vijelii în jumătate de țară, urmează două zile cu cod galben

3 „M-a violat în iulie 2015. Aveam 20 de ani. Viața mea nu a mai fost niciodată la fel” / Fosta jurnalistă Adina Florea îl acuză pe ziaristul Răzvan Băltă…

4 VIDEO Umbrărescu a scos „bestiile" din parcare pe șantierele Autostrăzii Moldovei

5 Hm, americanii...