Audierile în dosarul lui Oprescu au fost secretizate de o judecătoare de la Tribunalul București

Judecătoarea Iosefina Pârvu de la Tribunalul București a decis, marți, ca audierea denunțătorilor fostului primar al Capitalei Sorin Oprescu să fie secretizată.

Decizia a fost luată la cererea avocatului care îl apără pe Sorin Oprescu, acesta susținând că relatările jurnaliștilor din sala de judecată obstrucționează actul de justiție.

Judecătoarea a fost de acord, astfel încât ședințele de judecată nu vor mai fi publice, atunci când vor fi efectuate audieri.

Decizia instanței vine după ce principalul denunțător al lui Oprescu, Bogdan Popa, fost șef al Administrației Cimitirelor și al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, a declarat luni, în sala de judecată, că a primit de la patronii unor firme 400.000 de euro pentru a le oferi contracte publice.

De asemenea, Bogdan Popa a relatat că i-a dat lui Oprescu aproximativ un milion de euro la locuința edilului din comuna Ciolpani.

Fostul șef de la Administrația Cimitirelor a explicat și cum se împărțea mita: 33% luau denunțătorii, 45% îi revenea lui Oprescu, 10% pentru Mircea Octavian Constantinescu (fost director al Direcției Economice din Primăria Capitalei), restul la el.

Potrivit DNA, în perioada 2013 — 2015, un grup bine organizat, la care a aderat și Sorin Oprescu, a înființat în administrația locală din municipiul București un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituțiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuința sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, bani care ar proveni, conform DNA, din acte de corupție.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 CCR, asasinii României! / Dr Emilian Imbri, managerul spitalului Victor Babeș: Trei infectați au plecat / Și de la…

2 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

3 Document / Pacienții Covid au început să plece din spitale, începând de vineri / Statul rămâne fără instrumentul l…

4 50 de miliarde de dolari. Asta este averea reală a Mafiei PSD care a furat România în ultimii 30 de ani. Numai…

5 Tupeu de „prestator” prin parcuri, la Paris / Ponta, apel dement la nesupunere către populație: Să nu țină cont …