Augustin Lazăr susține că reorganizarea DIICOT și DNA ar fi o desființare mascată a acestora

Augustin Lazăr susține că reorganizarea DIICOT și DNA ar fi o desființare mascată a acestora

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a afirmat, joi, cu privire la zvonurile referitoare la o reorganizare a DIICOT și DNA, că ar fi practic o desființare mascată celor două instituții.

"O asemenea reorganizare ar fi practic o desființare mascată. Este foarte clar că DNA și DIICOT, ca structuri specializate ale Ministerului Public, în care Uniunea Europeană și statul român au investit zeci de milioane de euro să le echipeze, să le formeze și să reprezinte elita în acest domeniu investigativ, elita europeană, ele sunt foarte deranjante pentru anumite persoane. Nu pentru oamenii cinstiți, ci pentru infractori. Și atunci, probabil, cineva s-a gândit să facă un proiect de OUG și pentru acest aspect", a declarat Lazăr, la sediul CSM, întrebat despre zvonurile privind existența unei ordonanțe de urgență privind reorganizarea DIICOT și DNA.

El a adăugat că nu a văzut niciun proiect în acest sens.

"Nu am văzut niciun proiect de OUG, dar vă pot spune că la întrebarea inițială pusă în CSM domnului ministru (Florin Iordache — n.r.) dacă are cunoștință despre proiecte de OUG de genul celei care a ieșit a negat și a zis că probabil pe la Parlament sunt anumite proiecte care sunt vehiculate. Dar, nu poți public să nu lași să se dezbată un asemenea proiect. Nu poți veni cu el sub formă de OUG și să îl introduci într-o manieră care a fost sancționată de societatea civilă în mod vizibil", a menționat Augustin Lazăr.

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Voi știți cine e marmota asta?

2 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

3 Așa o fi?

4 VIDEO Interlopul Armin Bitzy i-a luat gâtul cămătarului Gabi „Șef" în fața unor copii care se jucau

5 10 poliţişti suspectaţi de luare de mită, „săltaţi” de la un curs de prevenire a corupţiei